IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Каква кола може да купиш у нас на цената на iPhone X

Пет предложения от пазара на автомобили втора ръка

Каква кола може да купиш у нас на цената на iPhone X

В един популярен виц се казва, че България е едно от местата по света, където можеш да видиш човек с телефон (смартфон) за 2000 лв. в кола за 1000 лв. Звучи смешно, но е факт – такива хора има много. Затова и решихме да проверим какви автомобили се продават в България на цената на един нов, модерен смартфон.

Каква кола може да купиш у нас на цената на iPhone X

За основа взимаме представения само преди дни iPhone X, чиято официална цена е 999 щатски долара. Вероятно някъде струва повече, а другаде по-малко. Обърнато в български левове това прави точно 1635 лв. Проверихме в популярния сайт „Мобиле” с каква кола може да се сдобие човек, ако реши, че иска да вложи парите си в превозно средство, а не в скъпа и модерна играчка.

Alfa Romeo 147 1.9JTD – 1600 лв.

Каква кола може да купиш у нас на цената на iPhone X

Автомобилът е произведен през февруари 202 г., дизелов двигател със 116 к.с. Отговаря на стандарт Евро-3. Хечбек с пробег 111 111 км. В обявата се съобщава още, че колата има антиблокираща система, предни въздушни възглавници, електронна система за стабилизация, лети джанти, боя металик, халогенни фарове, аларма, защита, имобилайзер, централно заключване, електричцески стъкла и огледала, климатроник, серво на волана и регулиране на волана.

Mercedes-Benz C 180 – 1600 лв.

Каква кола може да купиш у нас на цената на iPhone X

Произведен е през декември 2002 г. Двигателят е бензинов, стандарт Евро-3 с механична скоростна кутия. Седанът има пробет 113 000 км. В оборудването на колата влизат антиблокираща систева, въздушни възглавници – предни, задни и странични, електронна програма за стабилизация и електронно разпределяне на спирачното усилие. Има още аларма, имобилайзер, централно заключване, но воланът е десен. Колата разполага с блокаж на диференциала, електрически стъкла и огледала, елестрическо регулиране на седалките, електрически усилвател на волана, климатроник, мултифункционален волан и сензор за дъжд.

Peugeot 206 1.4 HDI – 1600 лв.

Каква кола може да купиш у нас на цената на iPhone X

Производство март 2004 г. с дизелов двигател с 68 к.с. Отговаря на стандарт Евро-3, посоченият пробег е 111 111 км. Има антиблокираща система и предни въздушни възглавници, а също така лети джанти, боя металик и халогенни фарове. В оборудването са включени електрически огледала и стъкла, климатроник, регулиране на волана, серво усилвател на волана и стерео уредба.

Renault Laguna 1.9DCI – 1600 лв.

Каква кола може да купиш у нас на цената на iPhone X

Колата е произведена през юни 2004 г., като е с дизелов двигател със 120 к.с. Отговаря на стандарт Евро-3, като е комбиниран с механична скоростна кутия. Комбито е с пробег 142 000 км. Автомобилът има антиблокираща система, преди и странични въздушни възглавници, електронна система за стабилизиране и система ISOFIX. Цветът е металик, а фаровете – халогенни. Освен с аларма, имобилайзер и централно заключване, автомобилът е оборудван с електрицески огледала и стъкла, климатик, регулиране на волана, сервоусилвател на волана и стереоуредба.

Hyundai Accenat 1.3I – 1600 лв.

Каква кола може да купиш у нас на цената на iPhone X

Произведен е през 2005 г., с бензинов двигател и механична скоростна кутия. Хечбекът е с пробег 128 000 км. В оборудването влизат антиблокираща система, предни и странични въздушни възглавници. Боята е металик, има спойлери и халогени. Защитата е поверена на аларма, имобилайзер и централно заключване. Има електрически стъкла и огледала, електрически и серво усилвател на волана и стереоуредба.

Тези 5 автомобила са избрани единствено заради цената, на която се предлагат – точно 1600 лв. За същите пари може да се купи най-новия продукт на Apple. Нищо чудно съвсем скоро да видим точно такава комбинация по българските улици.

Снимки: Mobile.bg

Тагове: iphone
0 от 500
  • #14
    13 rate up comment 0 rate down comment
    off_line ( преди 6 години )
    В България навсякъде можеш да видиш хора с телефон за 2000лв, в коли за 1000 със заплати по 400лв!
  • #13
    11 rate up comment 0 rate down comment
    джермани ( преди 6 години )
    Та мисълта ми е че действително има коли на много малко км но те едва ли попадат в БГ защото са скъпи. То и поради тази прич2на внос от Германия почти няма. Един приятел преди време ми вика да му намеря хубава, сравнително евтина и на малко км. кола. Намерих му няколко и му дадох цените. Той ми вика че в БГ били 2 пъти по евтини. Погледнах в мобилето и наистина беше така. Направо су хванах за главата какви к0чини са за да са толкова евтини.
  • #12
    9 rate up comment 2 rate down comment
    джермани ( преди 6 години )
    Клиото но жената на колегата е на 11 г. и е на 65 000 км. навъртени от жена му. Колата е купена нова за един неин рожден ден. Подиграваме го, че да си вика такси ще и излезе по-евтино. Германци са и двамата. Живея и работя в Германия. Комшията пък с жена си всеки си има кола и си ги карат само до работа и за покупки по 10-тина км на ден. На почивка не ходят с кола никога. Не им знам на колко км са им колите но едва ли на година минават повече от 7-8 хил. Така че има коли и коли.
  • #11
    2 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Простота,умнико. Простота. Ако се загледаш ще видиш че тези хора са по рационални. По практични. Аман от джаджи, усилие е да свързваш джаджи
  • #10
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    В Германия този телфон обявен зас 1249 евро, значи в БГ ще е 2700-2800 лв. В Европа винаги е по скъпо от колкото в щатите а в БГ винаги е по скъпо от колкото в Европа. Скъпата версия в Германия е 1329 евро. В Италия е сходно положението.
  • #9
    13 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    По-забавното е че голяма част от посочените дори когато карат кола с интегрирана блутуут система пак държат телефона докато говорят. Може би се иска много акъл да си синкнеш веднъж тела и после да му пускат БТ-а само
  • #8
    17 rate up comment 4 rate down comment
    Ауто билд за 2 лева ( преди 6 години )
    Съвсем реален е пробег от 10 хил. годишно в България.Учудващ и неразбран е манталитет, с който за автомобил плащаш толкова,колкото за смартфон.Републиката се напълни с таралясници,като собствениците си.Републиката се напълни със захапали (притиснали с рамо)смартфони,"шофьори"-необразовани,кухи и некадърни.С кого говорят часове?Диктуват мемоари?Републиката се напълни с комплексари,"усвоили" кредити и взимащи нови,да покрият старите...Какво му трябва на безделника?А,стая под наем и Чат.
  • #7
    16 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    При нофноса ако няма годишно по 20-тина хил км за бензин и 30-тина хил за дизел значи едва ли са реалистични. Не казвам че всички са на толкова но оставам скептичен. Достатъчно коли на 7-8 години и 200 дори 300 хил км съм виждал
  • #6
    1 rate up comment 22 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Напишете каков може да си купиш..примерно колкото едно Vertu Signature Cobra Limited Edition...смешковци!
  • #5
    22 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Първо в БГ се кара доста по-малко от западна европа. Второ имаш още 5 години да стигнеш тези конкретно. Трето разгледай обявите за нов внос на 5-6 годишни коли и ще видиш как там всички пак са на 120-130 хил км. После магически за още 5 години минават 30-40 хил км до 150-160. И оттам нататък всичко е до 200. Тоест 5 години се карат по 25-30 к на година после същите хора карат 7-8к на година