IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Следващата хиперкола на Mercedes ще бъде на ток

Наследникът на AMG Project One трябва да бъде готов през 2025 г.

Следващата хиперкола на Mercedes ще бъде на ток

Само прeди дни Mercedes-AMG представи своята хиперкола Project One, но в компанията вече работят върху неин приемник. Той трябва да бъде готов през 2025 г., като ще получи задвижващ силов агрегат на ток, съобщава AutoExpress.

Следващата хиперкола на Mercedes ще бъде на ток

Предвижда се автомобилът да бъде оборудван с голям брой технологии и системи, използвани в болидите от Формула-Е. Засега технически детайли липсват, но според информацията на британското издание, на проекта е дадена "зелена светлина" и той вече е в ход.

Що се касае до хибридния Project One, неговото серийно производство ще стартира през 2019 г. В основата на задвижващия го агрегат е 1,6-литров бензинов  V6 мотор, който се развърта до 11 000 об/мин. В двигателя се използват нов тип пружини на клапаните, а турбокомпресорът се захранва от електрическа система.

Двигателят с вътрешно горене е поставен в задната част на автомобила, като работи в комбинация с електромотор. Сумарно агрегатите, предаващи тягата на задната ос, развиват 680 к.с. В предните колела е поставен по още един електрически агрегат, като така съвкупната мощност на хиперколата надхвърля 1000 к.с.

Като цяло концернът Daimler ще инвестира 10 млрд. евро в разработката на електромобили. Освен това немците ще похарчат 500 млн. евро за построяването на завод за литиево-йонни акумулатори за марките Mercedes-Benz и Smart.

Снимка: Mercedes-AMG
 

Тагове: mercedes-amg project one
0 от 500
  • #3
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    А, по-следващата ще е на въглища или *** и ще вдига 480 км/ч на завоите! София - БургаЗ за 2 часа със спиранията за тоалетна и цигари.... Мечтата на ганьовеца! Ще влиза в Бургас първи, преди всички останали!
  • #2
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Jiko ( преди 6 години )
    Бегачки на ток,подигравка с автомобилостроенето
  • #1
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Хайде и тези щели да правят кола на ток. Не разбраха ли че няма кой да купи бегачка с батерии. Кой е луд да си купи ням спортен автомобил? Натискаш *** на газта и нищо не чуваш.Как ще се обърнат към тебе за да те видят? Голяма работа, че ще вдигне 100 за 2 секунди. Дори да се обърнат как ще те видят кой си за две секунди?Единственият вариант да се обърнат, ще е да надуеш музиката до дупка. Тогава пък има друг проблем. Ако музиката е чалга, половината ще те обявят за селянин и обратното.