IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шефът на PSA: Новите ни марки трябва да печелят

Vauxhall може да започне да изнася автомобили

Шефът на PSA: Новите ни марки трябва да печелят

Шефът на PSA Group Карлос Таварес обяви, че има едно изискване към новите марки, с които се сдоби групата след покупката на Opel – те трябва да печелят. Става въпрос за Opel и британската Vauxhall, които съставляваха европейското подразделение на General Motors, което тази година PSA купи за 2,2 милиарда евро.

Таварес: Новите ни марки трябва да печелят

Тази седмица стана ясно, че планът за преструктуриране на Opel ще бъде представен през ноември, но Таварес уточни във Франкфурт, че инициативата трябва да дойде от германската компания.

„Да, през ноември ще има такъв план, но не го пишем ние в PSA – обясни Таварес. – С това се занимават екипи на Opel. Ние ги подкрепяме с някои от най-успешните модели от плана „Back In The Race”, който използвахме при Peugeot, но тази стратегия ще е тяхно дело.

„Всичко е възможно, ние сме прагматични хора – допълни Таварес. – Важна е ефективността, ако тя е на високо ниво, то компанията ще е на печалба. Ако печелим, ще се развиваме устойчиво. А в такъв случай, никой няма да се притеснява за работното си място.”

Що се отнася до Vauxhall, Таварес обясни, че не иска да ограничава марката в рамките на Великобритания и приема идеята за износ, стига това да помогне на поделението на Opel да излезе на печалба. Vauxhall предлага модели на Opel с десен волан и ще е интересно накъде ще бъде насочен бъдещия експорт.

Много анализатори очакват марката да стъпи в Австралия, където присъства Holden на General Motors и дори Япония. В същото време години наред модели на Opel се продаваха в Щатите под марката на Buick и е много възможно това начинание да бъде възродено, особено като се има предвид, че PSA не присъства в Северна Америка.

Тагове: opel vauxhall psa group
0 от 500