IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Facebook няма да прави автомобили

Гигантът успокои босовете на автомобилните компании във Франкфурт

Facebook няма да прави автомобили

Facebook няма намерение да прави автомобили. Това заяви главният оперативен директор на интернет гиганта Шерил Сандбърг пред босовете на най-големите германски автомобилни компании на салона във Франкфурт.

Facebook няма да прави автомобили

„Дошла съм при вас с много добри новини. Ние сме единствената компания в Силициевата долина, която няма да прави автомобили”, заяви Сандбърг на откриването на изложението за широката публика, а думите й бяха посрещнати със смях и аплодисменти от аудиторията, в която беше и канцлерът на Германия Ангела Меркел.

„В сравнение с вашите компании, Facebook е като тийнейджър, ние можем да научим много от вас – допълни Сандбърг. – Ние нямаме вашата история, нямаме вашата издръжливост, но също искаме да останем в бизнеса 100 години.”

Facebook е спонсор на инициативата „Светът на новата мобилност” във Франкфурт, която има за цел да създаде контакти между автомобилни производители, технологични компании и старт-ъп предприятия, които работят в областта на автономните технологии и електромобилите.

Визитата на Сандбърг в Германия идва веднага, след като парламентът прие закон, който предвижда глоба до 50 милиона евро за социални мрежи, които не успяват да се справят с езика на омразата и не премахват подобни постове.

Тази седмица Facebook обяви, че ще следи много внимателно за изяви на хейтъри и използване на „език на омразата”, като добави 3000 души към екипа си, който следи съдържанието, което се публикува в социалната мрежа. С тази мярка екипът, натоварен с тази задача почти се удвои, а Германия е важен пазар за мрежата, тъй като в страната Facebook има около 30 милиона активни потребители.

Тагове: facebook
0 от 500