IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault-Nissan промени името си

Алиансът готви 40 нови модела до 2022 г.

Renault-Nissan промени името си

Френско японският алианс Renault-Nissan вече се казва Renault-Nissan-Mitsubishi. Това заяви изпълнителният директор Карлос Гон по време на представянето на новата стратегия на групата, която е разчетена за следващите 6 години.

Renault-Nissan промени името си

Името на компанията Mitsubishi Motors (MMC), от която алиансът купи 34% пред миналата година, вече е включено в официално название. А логото на Renault-Nissan от две жълто-червени линии е преобразувана в геометрична фигура с три върха.

Самата структура на концерна не се променя. Компанията Mitsubishi остава подчинена на Nissan, който е в група с Renault на паритента основа – 50%/50%. Фирмата, отговаряща за работата на алианса и регистрирана в Амстердам, юридически запазва името си Renault-Nissan B.V.

Renault-Nissan промени името си

Карлос Гон разкри и какви са плановете на групата, която през първата половина на 2017 г. излезе начело в света по продадени автомобили с 5,27 млн. бройки. Целта е през 2020 г. обемът продажби да достигне 14 млн. коли годишно, от които приходите да бъдат 240 млрд. долара. За сравнение, през 2016 г. приходите са 180 млрд. долара.

За тази цел алиансът ще пусне 40 нови модела, като 12 от тях ще бъдат изцяло електрически, а един – напълно автономен. Благодарение на внедряването на общи архитектура за електромобили и платформа за модели със средните размери, броят на произведените на съвместно модулно шаси автомобили ще се увеличи от 2 млн. сега на 9 млн.

Renault-Nissan промени името си

През 2020 г. компанията Mitsubishi също ще получи достъп до модулните платформи на алианса, което ще позволи спестяването на 11,9 млрд. долара.

Снимки: Renault-Nissan

0 от 500
  • #4
    1 rate up comment 4 rate down comment
    До долния ( преди 6 години )
    Колко дивотии си надраскал, само в 2 реда!1. Лесно се "купува" с държавни пари, макар че не било компютри ами компоти! И как като са го купили "щедрите" франсета изведнъж са в 50% съдружие с "покупката"?2. Днешните факти доказват, че рено е инвалид на 3 патерици - непрекъснати държавни дотации и над 5 пъти по-голямото производство/продажби на Нисан, а сега и на Митсубиши.и т.н.
  • #3
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    ***, Нисан нямаше да ги има сега, ако Рено не ги бяха купили. Бяха пред фалит.
  • #2
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Дошо ( преди 6 години )
    Е каква е тая сметка без кръчмаря!? Нисан държи Митсубиши, уж името е рено-нисан-митсубиши пък франсетата се натискат за 50% дял, вместа 30% макс, което даже им е много.Ей, няма по-нагла и нахална структура от полудържавната перачница!
  • #1
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    В оригиналната стаия годината е 2032.