IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шеф в BMW открито се заядe с Mercedes

Пикапът им е ужасен, ние ще направим по-добър, обяви вицепрезидент на баварците

Шеф в BMW открито се заядe с Mercedes

Старшият вицепрезидент на BMW - Хендрик фон Кюнхайм, който отговаря за пазарите в Азия и Южна Африка, открито разкритикува големия конкурент Mercedes-Benz заради пикапа му X-Class. В интервю за Motoring топ-мениджърът нарече автомобила „ужасен”.

Шеф в BMW открито се заядe с Mercedes

„Ако погледнете машината на нашите конкуренти от Щутгарт, ще видите, че тя е ужасна. От тях се се очаква да направят нещо по-сериозно. Видях автомобила в Женева и останах разочарован. Те могат много повече. Все пак правят великолепни коли, но тази е пълно разочарование – твърде евтина, пълна с пластмаса и съвсем неотговаряща на Mercedes”, обясни Фон Кюнхайм.

Топ-мениджърът допълни, че един от приоритетите на BMW е да направи свои пикап за пазара в Австралия. В момента ръководството на компанията разглежда подобна възможност, но все още не е ясно кога ще бъде реализирана тя.

Шеф в BMW открито се заядe с Mercedes

„За мен е очевидно, че когато кросоувърите заемат 60-70% от пазара, на него веднага ще се появи място и за такъв пикап. Това ще бъде типично BMW, което ще отговаря напълно на философията на бранда”, обясни вицепрезидентът на баварците.

Снимки: Mercedes, Motoring

Тагове: bmw mercedes-benz x-class
0 от 500
  • #14
    3 rate up comment 0 rate down comment
    АХАХАХА ( преди 6 години )
    А бе Мерцедес са го направили на базата на най-добрите в сегмента а именно Нисан ако БМВ сами го правят тежко и горко!За джиповете си поне окрадаха Ленд Ровър навремето за пикап не знам Тойота са голема хапка за тех Мицубиши и те отидоха към Рено-Нисан освен да окрадат Грейт Уол!
  • #13
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Zoom-zoom ( преди 6 години )
    Техеранските зърнари са в екстаз!
  • #12
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Барабар Петко с мъжете!Че и на Мерцедес работата същата.Къде ще ги продават тези пластмасови пикапи не ми е ясно само и кой ще ги купува?Предполагам цената няма да е много ниска за сметка на качеството, което по традиция ще и доста ниско.
  • #11
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Пиакпът е тип превозно средство измислен за американските реднеци, опс фермери, исках да кажа. И естествено купуван основно за работен кон. Това предполага да не се заиграват излишно с лукс. А за Мерцедес се чудя защо изобщо се занимаха да праввят такова чудо. Явно ще се целят в някаква ниша на американския пазар, но там от години неизменен номер 1 (пък и в света по продажби) са FORD F Series и в частност F160 в момента. Иначе съм фен и карам Мерцедес, но този пикап не успява да ми хареса.
  • #10
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Пикапа е работна кола а не както е тук да се газариш със него като "дрипките" на БМВ. Пного ясно че бих предпочел пластмасови елементи по купето от вън и вътре от колко скъп хром и някакви кожи и текстили, защото като влезя два пъти във гората и неми се мисли после какво ще стане
  • #9
    12 rate up comment 0 rate down comment
    пена ( преди 6 години )
    Какво по-добро доказателство, че докато има балъци БМВ и МБ ще слагат емблемите си на всякъкви *** и ще продават. Това показва и колко си ценят брандовете въпросните производители.
  • #8
    15 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Митсубиши и те са част от Рено-Нисан, пък ГМ и Исузо са ръка за ръка, не бих нарекал пикапите им съвършенни. Да Тойота и Форд правят най-добрите пикапи, но за сметка на това са и най-скъпите. Колкото и да се пенят Navara/Alaskan/X-class ще е по-добра машина от някакъв пикап, базиран на Х5 или някой Амарок.
  • #7
    5 rate up comment 10 rate down comment
    Григор ( преди 6 години )
    Докато Мерцедес и БМВ се карат,Нисан монтира фиатови двигатели и кофти скоростни кутии.От това печелят лидерите сред добрите подобни машини Тойота,Форд,Исузу и Митсубиши.
  • #6
    20 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    По принцип това са работни коли, които трябва да са много здрави, проходими, надеждни и да се товарят много без проблеми. Всичките тези неща изключват немските производители.Немските пикапи са само да ходиш в мола с тях или на дискотека. За друго не стават, както и всичките им други коли.
  • #5
    17 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Да натовариш 10 торби с цимент или палет с керемиди не ти трябва скъп карбон. А, да ходиш на опера или коктейл си има "C" , "E" , "S" класи ,а не " X " .....