IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Идва електрическата версия на Hyundai Kona

Kia Stonic обаче ще се предлага само с конвенционални двигатели

Идва електрическата версия на Hyundai Kona

На изложението в Женева през март Hyundai ще представи електрическата версия на новия си компактен SUV модел Kona. Главният оперативен директор на Hyundai Европа Томас Шмид обаче обясни, че електрическата версия на Kona ще получи различен електродвигател и трансмисия от електрическия вариант на Ioniq, както и батерия с по-голям капацитет.

Идва електрическата версия на Hyundai Kona

В Hyundai планират до 2020 г. гамата на марката да включва 15 „еко модела”, като тук влизат електромобили, меки хибриди и plug-in хибриди, както и автомобили с горивна клетка. 10 от тези 15 модела ще се предлагат и на пазара в Европа.

Kona дебютира във вторник на салона във Франкфурт, като задвижването 4х4 ще се предлага като екстра и моделът излиза на пазара с 1,0- и 1,6-литрови бензинови мотори, а другото лято в гамата ще влезе и 1,6-литров дизел.

В същото време стана ясно, че сходният на Kona Kia Stonic няма да има електрическа версия, както и хибриден вариант. Моделът излиза на пазара в Европа с три бензинови и един дизелов двигател, но без възможност за 4х4.

Снимка: Hyundai

0 от 500
  • #1
    7 rate up comment 6 rate down comment
    Никола ( преди 6 години )
    Колкото повече бутат Хюндай пред КИА , толкава повече заприличва на китайски ерзац ! KIA Stonic изглежда съвсем европейски , а това от снимката е пълен кич !