IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW възражда култов М-модел

Баварците планират да върнат версията CSL в гамата си

BMW възражда култов М-модел

Компанията BMW планира да върне в гамата си модели, разработени от М-подразделението на марката, хардкорната версия CSL. Това съобщава изданието Road & Track, което се позовава на шефа на спортния отдел Франк ван Мил.

BMW възражда култов М-модел

Кои модели на BMW ще получат версия CSL, засега не се съобщава, но от компанията уточняват, че сред тях никога няма да попаднат кросоувъри като X5 M, например. Възраждането на CSL ще доведе до промени в гамата, които ще засегнат сега предлагани автомобили.

За бъдеще базовите М-версии ще станат модели като M2 и M3. Над тях ще се разположат версиите Competition Package, още по-нагоре модификациите CS. В момента компанията предлага купе BMW M4 CS, което разчита на 460 к.с. и е на върха сред М-моделите на марката.

Най-отгоре ше се позиционират именно версиите CSL, които според обяснението на шефа на М-подразделението ще бъдат „ориентирани към каране на писта, но и приспособени за всекидневно използване”.

За цялата историята на BMW само два автомобила са носили индекс CSL – 3.0 CSL и M3 CSL във версия E46. Последният бе представен през 2003 г., като тежеше със 110 кг. по-малко от стандартното M3. Машината няма климатик и аудиосистема, а част от каросерията беше направена от композитни материали. BMW M3 CSL разчиташе на 3,2-литров мотор с 6 цилиндъра, като мощността му бе увеличена от 343 на 360 к.с.

Снимки: BMW


 

Тагове: bmw m csl
0 от 500
  • #3
    2 rate up comment 0 rate down comment
    fan. ( преди 6 години )
    Логично е колите от серия "Х" или от3, 5 и 7 серия да не са в плановете за CSL, което означава " Купе, Спорт и Леки материали"- пишем "статии" ей така да запълваме времето:)))
  • #2
    4 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Каквото и БМВ да си купите визията е все еднаква няма идентичност .А това е обидно за хората с пари . Не е нормално да дадеш 200 хиляди евро и някой да спре до теб с кола за 20 и да ти обяснява че има същата кола . Това е позор и обида . Проблем на всичко немско . Липсва умисъл за клиента .Важното е само да се печелят пари . Клиентът не е важен .
  • #1
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Това БМВ на снимката в някой отношения повече ми харесва от сегашните модели. Дизайна е по изчистен спрямо сегашните модели и дори и днес изглежда модерно. А двигателя на този модел М3 е супер! Високообортен, атмосферен. Има и супер звук.Сегашните модели звучат ужасно със стандартния ауспух.