IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda върви към бъдещето с дизайн от миналото

Японците показаха първия си електромобил за Европа

Honda върви към бъдещето с дизайн от миналото

Компанията Honda също има амбиции да излезе на европейския пазар за електромобили, като това ще стане през 2019 г. Японците намекнаха как ще изглежда първият им такъв модел – компактен и със съвременни функции, но с дизайн от 80-те и 90-те години на миналия век.

Honda върви към бъдещето с дизайн от миналото

Първообразът на серийния електромобил, който компанията показа във Франкфурт, се казва Urban EV Concept. Ситикарът е компактен – дължината му е 3895 мм, което е със 100 мм по-малко от хечбека Honda Jazz. В салона могат да се поберат четирима възрастни, като вратите се отварят срещу посоката на движение.

Интериорът на хечбека е направен от натурално дърво и плат, а най-забележителният елемент е приборният панел. Той представлява огромен дисплей, който заема цялото място пред водача и пътника до него.

Honda върви към бъдещето с дизайн от миналото

По един дисплей е поставен и на всяка от вратите, като в случая той играе ролята на огледала. На него се предават изображения от видеокамерите. Друга отличителна черта на автомобила е огромната остъклена площ.

Ретро-външността на концептуания модел е комбинирана с ултрасъвременна технология. Мястото на традиционната решетка на радиатора заема още един монитор, на който се появява цялата служебна информация, както и съобщения до водачите на останалите автомобили на пътя.

Honda върви към бъдещето с дизайн от миналото

Освен това Urban EV е получил система Network Assistant, която представлява „личен консултант” на водача. Тя изучава неговите навици и ги адаптира към системите на автомобила.

Няма данни за силови яагрегат или акумулаторите на концепта, но от Honda твърдят, че батериите могат да се зареждат и от електропреносната мрежа. Те действат и по обратен начин – могат да снабдяват жилището на собственика с енергия, ако се налага.

Honda върви към бъдещето с дизайн от миналото

Серийният автомобил ще запази повечето от решения, които са използвани при концепта. От Honda са категорични, че това не е само демонстрация за вижданията на компанията за бъдещето, а напълно реални технологи, които ще може да се използват.

Снимки: Honda

Тагове: honda urban ev
0 от 500