Вход   Регистрация

Renault направи автомобила част от дома

Renault направи автомобила част от дома
 

Symbioz ще може дори да дава ток на жилището

Компанията Renault представи на автосалона във Франкфурт не само концептуалния модел Symbioz, но и цялостна философия за единно жилищно пространство, част от която ще стане автомобилът през 2030 г. Според замисъла на французите, автономният електромобил ще се превърне в още една стая, която да се придвижва самостоятелно.

Renault направи автомобила част от дома

Именно към това е приспособена и предната част на концептуалния модел. За направата на колата са използвани материали, които са обичайни за обзавеждането на едно жилище. Така, след като бъде паркиран пред дома, Symbioz може да бъде използван като допълнителна стая. А по време на движение машината ще създава усещане, че пасажерите не са напускали жилището.

Renault направи автомобила част от дома

Размерите на концепта – дължина от 4,7 метра позволяват това, тъй като салонът има големи способности за трансформация.
В интериора са поставени кресла, които могат да се обръщат едно към друго, а между тях е разположена сгъваема масичка. Има и 80-сантиметров дисплей. Педалите и воланът могат да се прибират в предния панел. С малки сензорни екрани са снабдени дори предпазните колани, като с тяхна помощ пътниците могат да управляват системите на автомобила, ако се наложи.

Renault направи автомобила част от дома

Електрониката на колата е включена в система „умен дом”, която осигурява интелектуално управление на разхода на енергия. Например, ако в близко време не се планират никакви пътувания, разходите за зареждане на акумулаторите на електромобила ще бъдат минимални. А преди потегляне на някъде за уикенда (през нощта на петък срещу събота) системата ще осигурява пълно зареждане.

Renault направи автомобила част от дома

Освен това акумулаторите на концепта могат да се използват като страничен източник на електричество за битови нужди. В Renault смятат да направят демо-версия на колата, в която ще бъдат използвани част от тези функции. За целта автомобилът ще бъде снабден с два електромотора, развиващи мощност от 680 к.с. и 660 Нм, като и с батерии, осигуряващи пробег от 500 км.

Renault направи автомобила част от дома

Снимки: Renault

Реклама  


Купи Renault

Виж всички обяви

Коментари ( 5 )

Напиши коментар Влез

от: ! ( преди 8 месеца )

Като не могат да правят коли ще произвеждат коптори и бунгала! Хем съвсем ще се вързва с знака-фичка.
Отговори
 
 -1
 

Положителни: 2  Отрицателни: 3

от: Дедо ( преди 8 месеца )

"интелектуално управление на разхода на енергия"
Мухахахахахахаха!
Отговори
 
 -1
 

Положителни: 1  Отрицателни: 2

от: Анонимен ( преди 8 месеца )

Това е добре но не са го измислили те да дава ток в жилището. Погледнете от преди колко години Тойота е предлагат тази схема!
Отговори
 
+2
 

Положителни: 4  Отрицателни: 2

от: супер е, браво Рено ( преди 8 месеца )

Рено, както винаги - супер иновативни и практични. Бъдещето наистина ще бъде на такива многофункционални автомобили. Дано по-скоро ги видим в серийно производство.
Отговори
 
+9
 

Положителни: 11  Отрицателни: 2

от: Анонимен ( преди 8 месеца )

А пък ВАГ си имат концепт на нов Хипи Ван, едните гледат 30 години напред, другите 50 назад.
Отговори
 
+13
 

Положителни: 15  Отрицателни: 2


Избери кола


Изгодни оферти
Последен Тест Драйв
Инвестор.БГ © 2001-2014 Automedia.bg Всички права запазени | Реклама | Пишете ни | Контакти | За сайта | Карта | Условия за ползване
Investor.BG AD © 2001-2014 Automedia.bg All rights reserved. Contact Us | Advertising