Вход   Регистрация

Европейските производители предложиха сваляне на вредните емисии с още 20%

Европейските производители предложиха сваляне на вредните емисии с още 20%
 

Компаниите са на мнение, че новата мярка да влезе в сила от 2030 г.

Европейските автомобилни производители предложиха намаляване на вредните емисии (CO2) с още 20%. Мярката трябва да бъде гласувана от Европейската комисия (ЕК) догодина и да влезе в сила през 2030 г.

Европейските производители предложиха сваляне на вредните емисии с още 20%

Предложението бе обявено по време на автомобилното изложение във Франкфурт от Дитер Цетше, изпълнителен директор на Daimler и председател на Европейската асоциация на производителите (ACEA). Ако то бъде прието, нивата на CO2 от 95 гр/км, които влизат в сила през 2021 г., ще бъдат снижени до 76 гр/км през 2030 г.

Според производителите, скокът е доста сериозен, но това ще форсира навлизането на електрифицирани автомобили на пазара, което става по-бавно от очакваното. През първата половина на 2017 г. броят на този тип превозни средства е едва 1,2% от общо продадените в Европа.

Според Цетше, няма как са се направи точна прогноза какъв ще е дялът на електромобилите, преди да бъде въведена промяната в стойността на вредните емисии. А следващото изменение - след 2030 г., трябва да бъде съгласувано в зависимост от търсенето на електромобили от страна на потребителите.

Босът на Daimler е категоричен, че е неправилно правителствата в ЕС да принуждават силово производителите да се насочват към производството на електрически модели, защото така проблемът няма да може да бъде решен. И допълни, че дизеловото гориво си остава доста важно по пътя към намаляване на вредните емисии.

Снимка: Cars

Реклама  


Купи кола

 • Ford Fiesta 1.4i-16V*Като нова

  3800 лв.

  дата на произв. - ноември , 2004 г., пробег - 120000, С.к - Ръчна, цвят - Tъмно син

 • VW Passat 1.6 gaz inj

  3999 лв.

  дата на произв. - януари , 1999 г., пробег - 198000, С.к - Ръчна, цвят - Светло син

 • Suzuki Wagon r 1.3

  850 лв.

  дата на произв. - август , 2003 г., пробег - 80000, С.к - Ръчна

 • VW Sharan 1.9TDI

  6150 лв.

  дата на произв. - юли , 2006 г., пробег - 180000, С.к - Ръчна, цвят - Черен

 • VW Golf 1.9 TDI 90 k.s.

  3300 лв.

  дата на произв. - ноември , 1999 г., пробег - 211515, С.к - Ръчна

 • BMW 330 D 204ks Automat

  6500 лв.

  дата на произв. - април , 2004 г., пробег - 167432, С.к - Автоматична, цвят - Сив

Виж всички обяви

Коментари ( 13 )

Напиши коментар Влез

от: До Wane ( преди 5 месеца )

"Но пък бъдещите поколения шофьори, които биха изграждали навици директно с ел. коли без да са свикнали на комфорта и удобствата на ДВГ сигурно биха могли да променят пазара."

Комфорта и удобствата са относително понятие. Представи си, че има някъде в града зарядна станция за която може да си заредиш телефона за две минути, така че да изкара цяла седмица и тази услуга струва един лев. Ще се възползваш ли от този Комфорт и удобство или ще продължиш да си го зареждаш в къщи всяка вечер за 1-2часа?
А спомняте ли си с първите мобилни телефони, колко беше досадно да си ги зареждаме всяка седмица. Тези които нямаха, ни се чудеха на акъла и казваха, че никога няма да си купят. Стационарните телефони били евтини и не искали никаква поддръжка, а разговорите с тях почти без пари. Познавате ли някой без мобилен телефон? А някой със стационарен? Спомняте ли си телефонните кабинки и уличните телефони?
Отговори
 
+3
 

Положителни: 3  Отрицателни: 0

от: Колев ( преди 5 месеца )

до Wane, аз лично харесвам ДВГ като технология и удоволствие на шофирането, защото съм маняк, и предпочитам да ми е трудно, но да имам пълен контрол върху съединителя, предавките, ръчната спирачка предпочитам да е с лост, а не с бутон, за да модулирам спирачната сила както искам.

Но бъдещите поколения обичат да им е лесно. Ако могат колите сами да се управляват. Затова и в бъдеще може да изгубим хобито и удоволствието на шофирането, ако автономните коли станат задължителни поради оправдания..
Отговори
 
+2
 

Положителни: 2  Отрицателни: 0

от: Колев ( преди 5 месеца )

Wane, електромобилите се управляват много по-лесно и комфортно от ДВГ - имаш само 1 до 2 предавки (бърза и бавна ако са 2), нямаш съединител.

Не можеш да задавиш двигателя при рязко пускане на съединителя или да върнеш назад по наклон както при ръчните скорости.

За капак, в момента в който върнеш газта, двигателя превключва в генераторен режим и действа като силна моторна спирачка.

Като поддръжка, ремонт, обслужване и настройка няма смисъл да сравняваме ДВГ срещу ел.
Отговори
 
  0
 

Положителни: 1  Отрицателни: 1

от: пена ( преди 5 месеца )

До 2030 производителите, които не желаята да преореантират производството си предимно към електромобили, вече ще са фалирали...
Отговори
 
 -1
 

Положителни: 4  Отрицателни: 5

от: Край ( преди 5 месеца )

Всички енергоизточници са със скачени цени за това колите няма да станат само ел. само дезилови, само газови или само бензинови. Ще има всякакви. От нефта не може да се произведе само бензин или само пропан-бутан - ще се прави и дизел.
Просто се успокойте. Революцията се отлага.
Отговори
 
+5
 

Положителни: 7  Отрицателни: 2

от: Alex ( преди 5 месеца )

Най-бързото, козметично и компромисно решение в полза на екологията е газифициране на старите и фабрични газови уредби на новите. Цената на колите остава практически непроменена, дистрибуторската мрежа е налице. Дори може да се говори за дълъг период на трансформация към електрическите коли. Не знам защо никъде това не се взима под сериозно внимание и не се обсъжда.
Отговори
 
+3
 

Положителни: 7  Отрицателни: 4

от: Wane ( преди 5 месеца )

Не съм толкова сигурен. Не всичко е въпрос на пари. Но пък бъдещите поколения шофьори, които биха изграждали навици директно с ел. коли без да са свикнали на комфорта и удобствата на ДВГ сигурно биха могли да променят пазара.

При всички положение движеща сила са онези, които правят законите в Брюксел.
Отговори
 
+5
 

Положителни: 5  Отрицателни: 0

от: fermera ( преди 5 месеца )

За всички който дишат саждите на дизела,ще представлява интерес информацията че палмовото масло се внася вече безмитно в Европа.Производителите масово го използват при направата на биодизел който се добавя в дизела.Така един карцерогенен за тялото продукт се приема и при вдишване.Няма да спрат да ни тровят скоро.
Отговори
 
 -1
 

Положителни: 3  Отрицателни: 4

от: Евлоги ( преди 5 месеца )

Ало фена на електрокарите,я си представи как 30 милиона германци се прибират от работа и започват да си зареждат тролеите.Коя система ще издържи и колко ще струва тока
Отговори
 
+6
 

Положителни: 10  Отрицателни: 4

от: 112 ( преди 5 месеца )

Покажи Коментара
Тръмп не вярва в глобалното затопляне така че за бензина няма какво да се притесняваме. Дизелаците да му мислят. :D
Отговори
 
 -6
 

Положителни: 1  Отрицателни: 7

от: Wane ( преди 5 месеца )

Анонимен, недей се напряга толкова. Дизелът е от огромно значение за намаляване на парниковите емисии, а те са много важни що се отнася до състоянието на целия свят. Негативите му засягат населението само локално.

Другия анонимен - авто-индустрията е свръх-регулирана, та пазарът там като цяло не се саморегулира. Пък и какво ще предложат? Кой е готов да си купи ел. кола и да си промени коренно навиците? Ти?
Отговори
 
+2
 

Положителни: 7  Отрицателни: 5

от: Анонимен ( преди 5 месеца )

Нищо де. Други производители ще предложат решение и пазара ще се саморегулира.
Отговори
 
+6
 

Положителни: 10  Отрицателни: 4

от: Анонимен ( преди 5 месеца )

Типично по немски, върти, суче и пак до нафтовите печки стига:
"...дизеловото гориво си остава доста важно по пътя към намаляване на вредните емисии."
И кое по-точно му важното бе немски цъpвул? Точно заради изкуственото подпиране и налагане на дизела от вас се спря развитието на алтернативните технологии на задвижване. Заради протекционистките ви закони, правила и умишлено нагласени норми за екология наложихте канцерогенните технологии, които все още са ви много важни.
Нагли безсрамници!
Отговори
 
+13
 

Положителни: 20  Отрицателни: 7


Избери кола


Изгодни оферти
Последен Тест Драйв
Инвестор.БГ © 2001-2014 Automedia.bg Всички права запазени | Реклама | Пишете ни | Контакти | За сайта | Карта | Условия за ползване
Investor.BG AD © 2001-2014 Automedia.bg All rights reserved. Contact Us | Advertising