IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Хот-хечът на Toyota получи 212 коня

Yaris GRMN разчита на 1,8-литров двигател

Хот-хечът на Toyota получи 212 коня

Компанията Toyota официално показа "напомпаната" версия на компактния хечбек Yaris, която е получила името GRMN. Дебютът на автомобила пред публика се състоя в рамките на автосалона във Франкфурт.

Хот-хечът на Toyota получи 212 коня

Двигателят на Yaris GRMN е разработен от британското подразделение на Toyota. Това е 1,8-литров мотор с 4 цилиндра и механичен компресор. Мощността му 212 к.с. и 250 Нм, като той се съчетава само с 6-степенна механична скоростна кутия. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 6,3 секунди, а максималната скорост е ограничена на 230 км/ч.

От японския производител отбелязват, че Toyota Yaris GRMN предлага най-доброто съотношение между тегло и мощност в този клас - 5,35 кг. на 1 к.с.

Хот-хечът на Toyota получи 212 коня

Хечбекът е получил преработено окачване с по-къси пружини, заради което клирънсът е намален до 24 мм. Поставени са амортисьори Sachs, както и стабилизатори с по-голям диаметър.

Хот-хечът на Toyota получи 212 коня

В оборудването на автомобила влизат още диференциал с повишено триене Torsen, доработена спирачна система, нова изпускателна система, 17-цолови джанти BBS, гуми Bridgestone Potenza, аеродинамичен пакет, волан от купето GT86 и спортни седалки.

Хот-хечът на Toyota получи 212 коня

В Европа компанията Toyota смята да продаде само 400 бройки от модела, като цената стартира от 29 900 евро. Основните конкуренти на Yaris GRMN ще бъдат Renault Clio RS (цена за Германия 23 390 евро) и и MINI John Cooper Works (в Германия то струва 30 700 евро).

Снимки: Carscoops

Тагове: toyota yaris grmn
0 от 500
  • #8
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    LFA един стоков авентадор го бие на лягане и на ставане. И струва наполовина.А че двигателя на LFA не е разработка на Тойота а на Ямаха би следвало да знаеш. Относно Супра нямам какео да кажа освен да сравниш цената и стокова със стокови спортни автомобили от 80-те. Тя поевтинява, те поскъпват.
  • #7
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    ...Тиии щото имаш пари за прехваления LFA нали..Тааа сравнението с трите германски марк ие неуместно.LFA го дири при Ламбо,отчасти Ауди R8,Порш.А там главоломно пада от повечето.Цената няма да я коментираме..
  • #6
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ама извинявай но няма по-спортна и емоционална кола от Lexus LFA,както и по-високооценена кола сравнена с 3-те германски производителя БМВ,Мерцедес,Ауди-Фолксваген в цялата им история!Тия клишета от детската градина може да ги говориш за някой,който не е виждал коли или е бил корабокрушенец на някой самотен остров до вчера.
  • #5
    1 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Да,хич не стават,затова произвеждаха Супра,това е спортно купе,а не разни седани за пенсионери с големи двигатели като бмв или ауди,та даже и комбита за картофите от село.ЧАЛГА! В ралитата няколко години печелят рали шампионата, в състезанията за издръжливост пък спечелиха преди 2 години цялата надпревара.Но какво значение има това за купувача? Купувачите си купуваме нова кола,а не спортна от състезанията.И 100% от всички пишещи,чче Тойота не ставли за емоция нямат пари за Lexus LFA.
  • #4
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    В автомобилната индустрия да. При спортните автомобили - съмнявам се силно. Нито в рали спорта са голяма работа, нито в пистовите шампионати. Абе с две думи - ако ти трябва здрава, добре сглобена кола за превоз от точка А до точка Б - супер.За емоция - ми сори - не стават
  • #3
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Някаква можеш да наричаш само собствената си надценена в твоето съзнание кола. Тойота е институция в автомобилната индустрия,а не само в един клас като култовото мини.
  • #2
    5 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Или 208 gti by Peugeot Sport
  • #1
    3 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Mini jcw за същите пари или някаква тойота.