IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Brabus създаде електрически Smart с 201 коня

Концептът може и да стигне до серийно производство

Brabus създаде електрически Smart с 201 коня

Smart ForTwo далеч не е най-вълнуващият автомобил на света, но когато в промените се намесят специалистите от Brabus, това твърдение може да ви се стори абсурдно.

Brabus създаде електрически Smart с 201 конски сили

Тунинг компанията представя във Франкфурт електрическият концепт Ultimate E, базиран на ForTwo, чийто бензинов двигател е махнат, а вместо това на мястото му се появява електрическо задвижване, разработено съвместно с Kreisel Electric. Мощността на електромотора е 201 к.с., а максималният му въртящ момент 350 Нм.

Brabus създаде електрически Smart с 201 конски сили

Което означава, че мъникът се превръща в истинска ракета на пътя, въпреки че теглото му е вече 1085 кг. Максималната му скорост е 180 км/ч, но ускорението е най-силната му страна – от място до 100 км/ч автомобилът записва 4,5 секунди. Батерията с капацитет 22 кВт/ч е разположена в пода на колата и осигурява пробег до 160 км (по NEDC).

Brabus създаде електрически Smart с 201 конски сили

Мъникът е качен на 18-цолови джанти от олекотени сплави, получил е някои аеродинамични елементи и жълта боя, която просто няма как да бъде пропусната. От Brabus потвърдиха, че прототипът вече участва в изпитания в реални условия и салонът във Франкфурт ще покаже дали интерес към електромобила, което пък ще определи дали той ще стигне до производство.

Снимки: Smart

0 от 500
  • #1
    2 rate up comment 0 rate down comment
    модераторката ( преди 6 години )
    на вас да ви изсъхнат малките кръгли образувания между краката!Пускате да пиша, *** стари мнения не показвате