IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Да катастрофираш с уникат за 1 милион долара

Англичанин разби изключително рядка AC Cobra от 1963

Да катастрофираш с уникат за 1 милион долара

Надбягванията с ретро автомобили винаги са интересна гледка, но тъй като и тук става въпрос за състезания, рискът от инциденти е налице. А като се има предвид колко струват някои от редките състезателни коли, то пилотите определено са поставени под сериозно напрежение.

Да катастрофираш с ретро кола за 1 милион долара

На такъв неприятен инцидент станаха свидетели зрителите на фестивала Гуудууд Ривайвъл през уикенда. Човекът на видеото с лошия късмет се казва Мартин Хънт, а автомобилът, с който той катастрофира е AC Cobra от 1963 година, възстановен почти изцяло с оригинални компоненти и оценен на 1 милион долара.




Но късметът явно напълно изостави Хънт, който рискува твърде много в дъжда, след това сбърка траекторията на следващия десен завой, стъпи в голяма локва и оттам нататък пътят към зоната за сигурност, покрита с мокра трева беше неизбежен.

Специално този екземпляр се смята за много рядък, защото колите от 1963 година са интересна комбинация от автомобилите от първо и второ поколение на модела – управление и окачване от Mk1 и по-големия 4,7-литров двигател от Mk2. Сега, ако е възможно, възстановяването на този рядък автомобил ще трябва да започне отначало.

Тагове: ac cobra goodwood revival
0 от 500