IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi направи безпилотна кола с огромен пробег

Електромобилът ще изминава около 800 км с едно зареждане

Audi направи безпилотна кола с огромен пробег

Компанията Audi ще представи по време на стартиращия на 12 септември международен салон във Франкфурт изцяло автономен автомобил от клас D (седан) с 4 електромотора. Производителят дори публикува първо изображение на машината, която трябва да предлага рекорден пробег с едно зареждане на батериите.

Audi направи безпилотна кола с огромен пробег

Моделът ще получи по един електрически двигател на всяко колела, както и комплект батерии, чийто капацитет ще може да осигури изминаването на около 800 км. само с едно зареждане. Прототипът ще бъде оборудван и със система за автономно придвижване от пето ниво, което означава, че за пътуването изцяло ще отговарят електронните системи на колата.

Audi направи безпилотна кола с огромен пробег

Заедно с това във Франкфурт Audi ще представи и концептуален електрически кросоувър, построен на базата на прототипа E-Tron Sportback (на снимката), дебютирал през април на изложението в Шанхай. Прототипът разчита на три електромотора, развиващи съвкупна мощност от 496 к.с. Той ще получи автономна система от четвърто ниво. Така за пътуването отново ще отговаря електрониката на автомобила, но водачът ще има възможност да поеме управлението при нужда.

Audi направи безпилотна кола с огромен пробег

Публиката на изложението ще има възможността да види наживо е флагмата на марката – Audi A8. Този модел на свой ред разчита на автопилот от трето ниво, при който компютърната система поема управлението при скорост до 60 км/ч. Тя функционира при движения по магистрали или пътища, при които платната са разделени с мантинела.

Снимки: Audi


 

Тагове: audi e-tron sportback
0 от 500
  • #8
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Поредното лъжливо заглавие на комедиантите, нямащо нищо общо с текста отдолу.В заглавието се казва, че са направили, а в текста се казва, че само са показали изображение на автомобила, който ЩЕ правят.Разбира се подобни статии за селската марка изобилстват с ЩЕ. За сега нищо от това, което обещават не са го изпълнили. Разчитат на късата памет на глупавите си фенове. Тези, които помнят, няма начин да не забележат непрекъснатите им лъжи и обещания за какво ли не.Пълни мошеници!
  • #7
    11 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Поредното съобщение в стил думи хвърлени на вятъра , то и сега тесла ако сложат две батерии ще изкарат 1000+ км но няма сми заради цената.Почнаха на комунистически лозунги да мязат тези прес съобщение през два-три дена обещания а страшната реалност се вее между краката. :)
  • #6
    12 rate up comment 0 rate down comment
    Колев ( преди 6 години )
    Само аз ли намирам автономните автомобили за скучни ?Никой друг ли не би искал да има възможност да шофира поне за удоволствие в бъдещето ?
  • #5
    13 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Поредния прототип, който няма нищо общо с Ауди реалността! Доказват за пореден път, че германецът не прави нищо, ако няма голяма печалба! Да им е честито на феновете!
  • #4
    27 rate up comment 8 rate down comment
    Този ( преди 6 години )
    Във факти бг може да им се намерят заканите за електромобил още от 2009г.800км без зареждане не е трудно достижимо просто автомобила ще е скъп и търсенето много ограничено.За предпочитане по-евтини електромобили с пробег 400км
  • #3
    32 rate up comment 8 rate down comment
    thebrainless ( преди 6 години )
    Смях в залата, няма друга автомобилна компания, която толкова много да обича да си фантазира. Не помня, кога плашеха с Етрон, повече от 10 години май. Историята е като за лъжливото овчарче.
  • #2
    30 rate up comment 17 rate down comment
    LOl... ( преди 6 години )
    ЩЕ...Без повече коментар !Пълни нещастници са тия от VW...
  • #1
    15 rate up comment 14 rate down comment
    Germany ( преди 6 години )
    Уби к.о.н.к.у.р.е.н.ц.и.я.т.а.