IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Синът на Фердинанд Пиех прави съперник на Porsche 911

Piech Automotive започва дейност в Швейцария

Синът на Фердинанд Пиех прави съперник на Porsche 911

Антон Пиех, син на бившия шеф на Volkswagen Фердинанд Пиех, създава спортно купе за семейната компанията Piech Automotive Group, регистрирана в Швейцария. Информацията е на германското списание Autobild, но за новата автомобилна марка все още се знае твърде малко.

Синът на Фердинанд Пиех прави съперник на Porsche 911

През април миналата година в Цюрих беше регистрирана компанията Piech Design AG, ръководена от Антон (Тони) Пиех, а медиите й обърнаха внимание основно заради принудителното напускане на Volkswagen Group на Пиех-старши. Тази компания се занимава основно с дизайн на транспортни средства, а на сайта на фирмата се разказва за прототипи на суперавтомобили, поръчани от партньори на дизайнерската компания.

В същото време Piech Design акцентира върху най-важната си разработка – купе с две врати и класически пропорции.

„Нашето наследство са автомобилите Porsche 911 – се казва в едно от изявленията на компанията. – Но тъй като при нас отсъства необходимост да поддържаме масово производство, то ние можем да създадем много по-съвършен автомобил.”

Според независими анализатори, с оглед на връзките на Пиех с Порше, все пак той е кръстен на дядо си Фердинанд Порше и е работил в Porsche от 1963 до 1972 г., то позиционирането на бъдещия модел на Piech Automotive срещу 911 определено ще е печеливш ход.

Според непотвърдена информация, купето на Piech вече е било представено, макар и на ниво дизайн, на „елитен кръг собственици на супер автомобили”, които са сред потенциалните клиенти на автомобила.

Все още обаче е рано да се говори технически данни и цената на бъдещия автомобил, както и кога да очакваме серийната му версия.

0 от 500
  • #1
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Тея са бетер нашите високоалкохолни напитки с 3 букви. Кой кого опънал, кой от кого имал деца, кой бил наследник и кой не, мъжката част с разни извънбрачни, които също се натискат за баница, жените им и те не знаят от кого са забременили и т.н. Оплетени са, като cвински черва и все за нещо се дърлят. От такива по-далеч, а да си купя нещо абсурд просто.