IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nismo се захваща и с новия Nissan Leaf

Електрическият хот-хеч трябва да бъде готов до 2021 г.

Nismo се захваща и с новия Nissan Leaf

Шефовете на Nissan още преди време заявиха, че ще направят всичко възможно, за да може продуктите на спортното подразделение на марката Nismo да бъдат продавани по цял свят. Сега в тяхното полезрение са попаднали и потенциалните купувачи на електромобили, съобщава изданието Autocar.

Nismo се захваща и с новия Nissan Leaf

При предишното поколение на електромобила Nissan Leaf се предлагаше както спортна версия, така и пълноценна пистова модификация - Leaf Nismo RC, които на външен вид не се отличаваха кой знае колко. Сега обаче в компанията смятат не само да построят пълноценен електрически хечбек, но и да стартират глобалните му продажби.

Главният стилист на марката Алфонсо Албайс е уверен, че с новия си впечатляващ дизайн идеята за спортен Leaf ще предизвика огрочен интерес сред клиентите, особено сред по-младите от тях. Според него, създаването на подобен хот-хеч вече е част от плановете на Nissan и на подразделението Nismo.

Все пак Албайс се застрахова, като уточни, че излизането на подобен автомобил все още е далеч във времето, тъй като предстои Nissan да пусне на пазара новия Leaf (на снимката), който е с по-мощна батерия и съответно с по-голям пробег. Така реално хот-хечът може да бъде готов не по-рано от 2020-2021 г.

Снимка: Nissan

Тагове: nissan leaf nismo
0 от 500
  • #4
    5 rate up comment 2 rate down comment
    до дървото ( преди 6 години )
    LEAF е акроним дърварю. Вземи да прочетеш от кои думи произлиза. Само невежа, като теб може да напише подобна глупост. Този автомобил е уникален.
  • #3
    6 rate up comment 0 rate down comment
    чвор ( преди 6 години )
    думата ч е п се цензурира... ЕВАЛАРКА!
  • #2
    3 rate up comment 9 rate down comment
    дърво ( преди 6 години )
    Напълно отговаря на името си... Листо - произлиза от изгнил дървен ***!Много е субективен дизайна... още повече на тази джапанка-издънка.Дано Нисмо го направят агресивен.И все пак при цена от 60к+ няма да го видим по улиците.
  • #1
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Изглежда прекрасно и без да го пипат външно. Трябва му малко повече мощност и ще бъде достоен конКурент на Тесла. И цената му е много приятна, което е допълнителен плюс.