IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Opel Ampera-e получи 4 звезди на краш-теста на EuroNCAP

Други шест модела заработиха максималните 5 звезди

Opel Ampera-e получи 4 звезди на краш-теста на EuroNCAP

Европейската версия на електрическия Chevrolet Bolt, която носи името Opel Ampera-e, получи 4 звезди на краш-тестовете на EuroNCAP. Това се оказа и единственият автомобил в групата от седем коли, участвали в изпитанията, който не заслужи максималните пет звезди заа безопасност.

Opel Ampera-e получи 4 звезди на краштеста на EuroNCAP

В интерес на истината, електрическото возило се представи сравнително добре в повечето изпитания, но от организацията отбелязаха, че в оборудването му липсва предупреждение за несложени задни колани.

„Ние сме наясно колко е ефективна функцията, която напомня, че задните колани също трябва да се използват – обясни генералният секретар на Euro NCAP Михел ван Ратинген. – За нас това е голяма крачка назад от страна на Opel.”

Явно обаче това е тренд в развитието на новите модели на Opel, тъй като при последната генерация на успешния Insignia, функцията, напомняща за използването на предпазните колани на задните места, се предлага само като опция.

Opel Ampera-e получи 4 звезди на краштеста на EuroNCAP

От друга страна, Opel Ampera-e, получи висока оценка от EuroNCAP за автономната си спирачна система, активираща се в критични ситуации, като благодарение на нея електромобилът е успял да избегне катастрофата при всички симулирани ситуации на инциденти на магистрала.

Другите участници в последния тест: Ford Fiesta, Jeep Compass, Mazda CX-5, кабрио версията на Mercedes-Benz C-класа, Opel Grandland X и новият Renault Koleos, получиха максималните пет звезди.

Снимки: EuroNCAP

0 от 500
  • #4
    2 rate up comment 1 rate down comment
    ФАКТ! ( преди 6 години )
    Американските тестове са шит както и самите им автомобили.Затриха маса европейски и световни марки и си карат *** само те и чат пат някой арабски шейх или китаец всичките сноби!
  • #3
    4 rate up comment 3 rate down comment
    пена ( преди 6 години )
    Това все пак е Шевролет а не Опел. Направена е да минава американските краш тестове а не европейските :-). Също както ФВ правят при тестовете за емисии..
  • #2
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Wane ( преди 6 години )
    пежо_провалков, прочете само заглавието и разгледа картинките, нали?
  • #1
    3 rate up comment 11 rate down comment
    пежо_провалков ( преди 6 години )
    ам близо е до пълен френски пежо-провал...от гадна по-гадна ще става тая марка!А такъв пропуск при сигурност на ел.автомобил е недопустим