IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Индийци готови да платят 2 милиарда долара за Ducati

Срокът за оферти към Volkswagen Group изтича в края на месеца

Индийци готови да платят 2 милиарда долара за Ducati

Индийската компания Eicher Motors, която произвежда класическите мотоциклети Royal Enfield, планира да подаде обвързваща оферта за италианската фирма Ducati. Собственикът на Ducati - Volkswagen Group, планира да продаде подразделението на мотоциклети, като се очаква цената му да е между 1,8 и 2 милиарда долара.

Индийци дават 2 милиарда долара за Ducati

Очаква се, че предложението на индийците да бъде за 2 милиарда долара. Най-вероятно Eicher ще се окаже единствената азиатска компания, останала в битката за Ducati, като срокът за подаване на оферти изтича в края на септември.

Ducati е под контрола на Audi, но тази седмица стана ясно, че подготовката на продажбата се бави заради несъгласието на профсъюзите със сделката, както и заради това, че шефовете на компанията са на различни мнения за това как трябва да се развива италианската мотоциклетна марка.

Индийци дават 2 милиарда долара за Ducati

От Eicher в момента финализират офертата си, като индийците ще получат подкрепата на няколко големи банки и консултантски компании. Това съобщи вестник The Economic Times, но цитира само анонимни източници от компанията.

През юли беше съобщено, че във финалната част на наддаването за Ducati са останали петима кандидати, като за най-сериозни се смятат фамилията Бенетон, американският производител на мотоциклети Harley-Davidson и индийската компания Bajaj Auto. Предполага се, че най-високата оферта от тях е на стойност 1,8 милиарда долара.

Тагове: ducati audi volkswagen eicher
0 от 500
  • #8
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Русия ( преди 6 години )
    Много са.
  • #7
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    А ВАГ ги взеха, за да им направят малък добър двигател, защото толкова години немогат един двигател да си направят, който да е с прилична динамика за малък модел и добър разход. Пробваха със сузуки, ама японците ги надушиха, че са *** и ги разкараха. А после взеха дукати, естествено с измама пак, за да ползват техния опит в областта.Общо взето, тая фирмичка смешна е дала на света само една помпа-дюза и нищо повече.
  • #6
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Купиха ги за 800 мил. и то отново с измама и далавера. Няма компания с оперативна печалба 200 мил., която никога не е била на загуба, която по пазарен принцип да се продаде на 800 мил. Та за 4 год. ги изкарваш тези пари.Всичко около и във ВАГ е пропито с измама, корупция и шантаж.Дано се отърве тази италианска икона от тази смръдлива долна немска перачница за пари.
  • #5
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Купиха ги за 1 милиард, сега ще ги продадат за 2. Това какво ти говори. И да ВАГ им излъска имиджа, изкараха ги на печалба, защото дукати никога не са били Добър успещен бизнес през годините. Добри мотори не значи добър бизнес. Дукати е твърде мака "фирмичка" за ВАГ така или иначе, а им трябват свежи пари заради разходите и глобите по дизелгайт.
  • #4
    6 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Да бе ВАГ ги били изкарали на печалба и сега изведнъж ще ги продават.Тези ВАГинални партенки на друго място може някой и да им повярва, но тук едва ли!Хайде краката и в леглото!
  • #3
    11 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    ВАГ искараха дукати на печлба be плюещия, продават както никога. Виж как се представят и в Moto GP.
  • #2
    9 rate up comment 11 rate down comment
    ьяа ( преди 6 години )
    Фолсваген - тотални некадърници. Не можаха да сложат дизелова печка на дукати и сега го продават.
  • #1
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Giovanni ( преди 6 години )
    Как пък не го взе някой италиански автобранд... туй ферари, туй пагани...