IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Kia Picanto стана кросоувър

Версията X-Line ще е само с предно предаване и само с бензинов двигател

Kia Picanto стана кросоувър

В Европа моделът Kia Picanto се продава доста добре - от началото на годината на пазара са реализирани 31 827 бройки, което според изпълнителния директор на марката за Европа - Майкъл Коул, е отличен резултат.

Kia Picanto стана кросоувър

Като цяло ръстът на продажби при модела е 23% и корейците са решили да се възползват максимално от този факт. За целта по време на автосалона във Франкфурт ще бъде показана нова версия на Picanto, предназначена за европейски пазар. Тя представлява псевдокросоувър с името  Kia Picanto X-Line.

Автомобилът е получил увеличен с 15 мм клирънс - до 156 мм, алуминиеви педали, леко променен салон с допълнителни кожени акценти, жълти дръжки от вътрешната страна на вратите и 7-инчов сензорен дисплей на мултимедийната система, работеща с CarPlay и Android.

Kia Picanto стана кросоувър

На външен вид Kia Picanto X-Line ще се отличава и по жълтите елементи по предната броня. Въпреки заявените всъдеходни качества, системата за задвижване на четирите колела не се предвижда, тъй като платформата на модела не позволява нейвото използване.

Двигателят е само един - 3-цилиндров бензинов с турбо. Мощността му е 98 к.с. и 172 Нм, като той работи в комбинация с 5-степенна механична скоростна кутия. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 10 секунди, а обявеният от производителя разход на гориво е 4,5 л/100 км.

Kia Picanto стана кросоувър

Европейските продажли стартират през ноември. Цените на модела ще станат ясни около месец по-рано.

Снимки: Kia

Тагове: kia picanto x-line
0 от 500
  • #3
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    И аз не виждам проблем в развообразието и съм твърдо ЗА да е голямо. Точно поради същата причина написах, че вече тенденцията е само кросоувъри да се движат по улиците. Няма го разнообразието, както по-рано. Всяка втора кола е павдигната табуретка.
  • #2
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Всеки има право на мнение. Аз не виждам проблем в разнообразието. Искаш табуретка, купуваш си обикновено Пиканто. Искаш повдигната табуретка, купуваш си това Пиканто.
  • #1
    14 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    От всяка табуретка кросовър. Ееее, стига де. Тая м0да нещо хич не ме кефи. Навсякъде, където да погледна се повдигнати табуретки. Коя по-голяма, коя по-малка...