IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Jeep отново го закъса сериозно

Компанията е обвинена за несвършена работа

Jeep отново го закъса сериозно

През 2013 г. компанията Jeep бе принудена от властите в САЩ да направи сервизна акция за моделите си Liberty и Grand Cherokee, при които бяха открити сериозни проблеми. Това стана, но 4 години по-късно при катастрофа с един от ремонтираните автомобили загина 58-годишна жена, съобщава Carbuzz.

Jeep отново го закъса сериозно

Вики Хил от Охайо умира, след като нейният Jeep Liberty е ударен отзад от Buick и се запалва. Установено е, че всъдеходът на жената през 2013 г. е включен в сервизната кампания за промяна на конструкцията на резервоара. Оказва се, че той е монтиран между задния мост и бронята, като при удар отзад изтича гориво, а това води до запалване.

От Jeep тогава вкарват повече от половин милиона такива автомобила с сервизите си, като мярката засяга произведените през периода 1993-1998 г. Liberty, както и Grand Cherokee, слезли от конвейра през 2002-2007 г. Преди акцията са установени 50 смъртни случая, които според експерти се дължат именно на на проблема с мястото на резервоара.

След инцидента с Хил група адвокати от Вашингтон, обединени като "Център за автомобилна безопасност", поискаха от Агенцията за безопасност на движението в САЩ да започне незабавно разследване на ситуацията и да анализира всички катастрофи с модели на Jeep от началото на 2016 г.

Jeep отново го закъса сериозно

От Агенцията реагираха веднага и обявиха, че са взели необходимите мерки, като проучват случилото се. На свой ред от Jeep отговориха, че всъдеходът Liberty отговаря на всички федерални изисквания и в конструкцията му няма никакви дефекти.

Снимки: Carbuzz

0 от 500
  • #3
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Айде, дотук бяха! И без друго само негативи им се трупат в последно време. Това вече съвсем ще накара онзи всезнаещия очилатко Маркионе най накрая да си признае,че хич ги няма и на всяка цена трябва да се продадат на някой, не обединят, а продадат. VW ли ще е или Geely или Great Wall, но някой трябва да сложи край на този безумен съюз.
  • #2
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 6 години )
    Странна информация, чак марката на автомобила ударил Jeep дали. Излиза когато обсъждат евентуална продажба, но неясно на какво и неясно кому. Баш когато уж гледат към бъдещето, но пък начело е един търговец и счетоводител, който знае само да реже разходи. Нещо ме спохождат съмнения относно тази група! Още не мога да се начудя как така Даймлер се забъркаха преди години с Кр. Че и дори дълго упорстваха и не искаха да си признаят грешката, след като твърде бързо стана ясно положението.
  • #1
    16 rate up comment 9 rate down comment
    L. ( преди 6 години )
    BMW нямат такъв проблем - блъснато отзад няма.