IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Jaguar измисли умен волан с два дисплея

Кормилото ще може да се използва и за личен асистент

Jaguar измисли умен волан с два дисплея

Компанията Jaguar представи интелектуален волан с икуствен интелект, който ще може да се използва и като личен асистент. Устройството ще бъде поставено на концептуалния модел Future-Type, чиято цел е да покаже какво ще представляват транспортните средства след 2040 г.

Jaguar измисли умен волан с два дисплея

Воланът е наречен Jaguar Sayer - в чест на Малкълм Сайер, който е работил над дизайна не легендарните модели D-Type, E-Type и XJS. Кормилото на бъдещето представлява овал от полиран метал с два информационни дисплея и гласово управление.

Изкуственият интелект на устройството ще записва програмата за деня на собственика и при нужда ще го подсеща - за предстояща среща, например . Sayer ще предвижда също кога автомобилът със система за автономно придвижване трябва да отиде до дома на собственика или пък да му предложи маршрут, по който той да премине, ако желае да управлява сам.

Воланът ще може да работи с автомобили от всякакъв вид - кросоувъри, седани и спортни купета. Той ще съхранява всички данни за разположението на салона на автомобила, както и маршрути от навигационната система и съответно да ги прехвърля на друго превозно средство, ако бъде използван за него.

Снимка: Jaguar

Тагове: jaguar sayer
0 от 500
  • #1
    1 rate up comment 1 rate down comment
    none ( преди 6 години )
    Тоест, всеки ще трябва да разнася въпросната тухла четворка с него. А не може ли просто да си постави мобилният телефон на подходяща стойка с ръчки за управление и да получи същото?