IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Seat направи най-мощния модел в историята си

Хот-хечът Leon Cupra R получи бензинов мотор с 310 к.с.

Seat направи най-мощния модел в историята си

Компанията Seat показа третото поколение на хот-хеча си Leon Cupra R. Дебютът на  машина пред публика ще се състои по време на автосалона във Франкфурт, като тя ще бъде пусната на пазара в ограничена серия от 799 бройки.

Seat представи най-мощния модел в историята си

Това е най-мощният модел в историята на испанската марка. Задвижването на Seat Leon Cupra R е поверено на 2,0-литров бензинов TSI двигател, развиващ 310 к.с. С него компанията ще опита да си върне първото място сред най-бързите автомобили с предно предаване, което сега принадлежи на Honda Civic Type R.

Хот-хечът е получил модернизирани спирачки Brembo, подобрена аеродинамика и адаптивно окачване Dynamic Chassis Control. По-голяма част от елементите по каросерията са направени от карбон, като това се отнася за спойлера, страничните престилки и задния дифузьор.

Нова са броните, както и изпускателната система. Решетката на радиатора е пораснала на размери, като вече има и хромирани кантове. Променена е и главната оптика. В салона са поставени спортни седалки и нов приборен панел.

Seat представи най-мощния модел в историята си

В Seat подготвят версии Cupra на още два свои модела. Всъдеходът Ateca ще бъде оборудван със същия мотор, но мощността му ще бъде 300 к.с. Догодина ще видим спортно изпълнение на новата генерация на Ibiza, както и изцяло нов спортен модел, задвижван с електричество.

Снимки: Seat
 

Тагове: seat leon cupra r
0 от 500
  • #1
    7 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    хот хеч , мот беч , хит хич , секви глупости пиши гоо късо комби или голф и това е.Иначе гоглето вика че било "горещ люк" , сигурно е запален танк.