IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Няма оферта за FCА, категоричен е Маркионе

В концерна са се съсредоточили върху бизнес-плана си за 2018 г.

Няма оферта за FCА, категоричен е Маркионе

Няма оферта за покупката на FIAT Chrysler Automobiles и компанията не работи по сделка за продажбата. Това обяви главният изпълнителен директор на FCA Серджо Маркионе през уикенда по време на Гран при на Италия на „Монца” - кръг от световния шампионат във Формула 1.

Маркионе: Няма оферта за FCA

Маркионе беше категоричен, че в момента основният фокус на екипа му е изпълнението на бизнес плана на компанията за 2018 г. Цените на акциите на FCA достигнаха рекордно високи цени през август, след като стана ясно, че няколко китайски компании имат интерес да купят целия концерн или части от него.
 

Твърдеше се, че компанията Geely проявява най-голям интерес към американо-италианския концерн и най-вече към внеговата марка Jeep. Друг китайски производител - Great Wall, също бе заподозрян в преговори с FCA, но засега китайците потвърждават, че не са постигнали никакъв напредък в тази посока

По-рано тази Маркионе на няколко пъти предложи FCA като партньор на всички големи играчи в световното автомобилостроене, но получи вежливи откази от всички страни.

FCA е седмият по големина автомобилен производител в света и редица анализатори предупредиха, че компанията не може да си позволи да се бори с големите си съперници в някои изключително важни области в развитието на автомобилите – електрификацията и автономните технологии.

Маркионе поясни на „Монца”, че сега не е подходящият момент за отделянето на Maserati и Alfa Romeo в самостоятелна компания и поясни, че първо двете марки трябва да „имат достатъчно мускули, за да стоят сами на краката си, да започнат да печелят достатъчно пари”.

Що се отнася до представянето на Ferrari пред тифозите вчера, Маркионе обясни, че Скудерията се е „издънила” в най-важното състезание за тима за годината.

Снимка: Motor

Тагове: alfa romeo maserati fca
0 от 500