IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-очакваните кросоувъри до края на 2017 г.

Някои от тези модели вече са напълно готови

Най-очакваните кросоувъри до края на 2017 г.

Сегментът на кросоувърите и всъдеходите е най-стремително развиващият се в последните години. Затова и новините в него са очаквани с най-голям интерес. Тези 13 модела би трябвало да се появат до края на годината пред публика, като някои от тях вече бяха показани на специални събития.

Porsche Cayenne

Най-очакваните кросоувъри до края на 2107 г.

Гледайки третото поколение на Cayenne е доста трудно да си представим, че пред нас има напълно нов автомобил на нова платформа. На пръв поглед машината прилича повече на фейслифт, какъвто Porsche направи през миналата година. В салона промените се виждат ясно, а голямата новост е огромният екран в стил Panamera. Двигателите също идват от Panamera. Дебютът на Cayenne е само след дни на салона във Франфурт.

Lamborghini Urus


Най-очакваните кросоувъри до края на 2107 г.

Изминаха 5 години от показването на концептуалния модел и вероятността да видим сериен Urus става все по-голяма. През последните месеци Lamborghini усилено тества своя първи кросоувър на „Нюрбургринг”, но колата все още е покрита с камуфлаж. Според слуховете, под капака на Urus е поставен 4,0-литров V8 с две турбини, развиващ 640 к.с. През 2019 г. ще се появи и хибридната версия.

BMW X4


Най-очакваните кросоувъри до края на 2107 г.

Съвсем скоро трябва да видим и новото BMW X4, което също е на нова платформа – CLAR. Двигателите на крос-купето са взети от X3, като се очаква да има и версия M40i. Подробностите – само след дни във Франкфурт.

BMW X2

Най-очакваните кросоувъри до края на 2107 г.

Заедно с Х4 на изложението в германския град ще бъде показан и компактният BMW X2, който ще се предлага както с предно предаване, така и със система за задвижване на четирите колела. Заслугата за това е на платформата UKL2. Мощността на двигателите ще е в диапазона 136-231 к.с., но ще има и версия M, развиваща около 300 к.с.

BMW X7 Concept

Най-очакваните кросоувъри до края на 2107 г.

Серийното BMW X7 е все още далеч, като е малко вероятно дори да се появи на салона в Детройт през януари. Все пак премиерата му ще е в САЩ, тъй като ще се произвежда в местния нов завод на BMW. Във Франкфурт баварците ще покажат концептуалния вариант на „Мега Хикса”, както вече наричат този автомобил. Той ще получи двигателите от BMW 7-Series, в това число и V12 мотор.

Audi Q8

Най-очакваните кросоувъри до края на 2107 г.

Бъдещото Audi Q8 бе заснето без камуфлаж, което означава, че дебютът му ще бъде съвсем скоро. Платформата и двигателите са идентични с тези на Q7, така че изненади не се очакват. Разликите са във формата – Q8 ще е покупеобразно и с по-компакти размери, като ще се предлага само с 5 места. Продажбите на модела стартират през януари или февруари догодина.

Volkswagen Touareg

Най-очакваните кросоувъри до края на 2107 г.

За разлика от съседите си, използващи платформата MLB Evo, премиерата на новото поколение на Tiguan няма да е през септември, а през ноември. Тогава стартира и прозводството на модела, който ще бъде оборудван с бензинови и дизелови двигатели. Ще има и хибридна версия с 400 к.с.

Jaguar I-Pace


Най-очакваните кросоувъри до края на 2107 г.

Официалният старт на продажбите на I-Pace е насрочен за 2018 г. Моделът обаче ще бъде показан по-рано. Ако се съди по последните снимки на тестови прототипи, серийната версия няма да се отличава от едноименния концептуален модел. Мощността на силовия агрегат ще бъде 400 к.с., което ще позволява на автомобила да ускори от 0 до 100 км/ч за 4 секунди.

Volvo XC40


Най-очакваните кросоувъри до края на 2107 г.

Този автомобил трябваше да бъде представен още в началото на годината, но дебютът му беше отложен. Последните сведения са, че най-компактният кросоувър на шведите ще бъде показан до дни. Той е изграден на нова платформа, дело на китайците от Geely и различна от тази на батковците му XC60 и XC90. Двигателите ще бъдат бензинови и дизелови, ще има и хибридна модификация.

Infiniti QX50


Най-очакваните кросоувъри до края на 2107 г.

Най-забележителното при новия кросоувър на японсския производител на премиум-автомибили ще бъде специален двигател с променлива степен на сгъстяване. Мощността на агрегата е 268 к.с. Самият QX50 заменя цели два модели в гамата на марката – FX (или QX70), както и досегашния QX50, така че излизането му се очаква с огромен интерес.

Dacia Duster


Най-очакваните кросоувъри до края на 2107 г.

Новият Duster пристига с огромни очаквания, тъй като предшественикът му предизвика сензация в сегмента. Премиерата на кросоувъра ще се състои по време на автосалона във Франкфурт. По последни данни румънският модел е изграден на модернизираната платформа B0, а голямата въпросителна е дали ще има версия със 7 места, която със сигурност ще бъде много търсена.

Jeep Wrangler


Най-очакваните кросоувъри до края на 2107 г.

Твърди се, че производството на новия Wrangler вече е започнало, но кога ще се появи автомобилът засега не е ясно. Всъдеходът ще запази рамната си конструкция, както и познатия силует. Какво ще има под капака обаче, остава загадка – според слуховете, в Jeep ще заложат на турбомотори с 4 цилиндъра, както и на атмосферен V6.

Mercedes G-Class


Най-очакваните кросоувъри до края на 2107 г.

През последните месеци се появи голям брой снимки на тестови прототипи на „кубчето”, така че логично е крайният вариант да бъде показан още през тази година. Информацията за модела засега е оскъдна – знае се, че той ще запази рамната си конструкция, но ще има независимо предно окачване. Всички мотори ще бъдат с турбини.

Снимки: Производителите, Интернет

Тагове: suv
0 от 500
  • #13
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    но ако инфинити заявят ясен ангажимент да доставят с новото поколение двигатели, то поне ще е интересно от познавателна гледна точка.СУВ (някои кросове) Имат едно безспорно предимство - по-лесно се качка и слиза, а с минаването на годините, това започва да се превръща в ярко предимство, което вероятно повечето от пишещите тук няма д аразберат по никакъв начин.
  • #12
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Гост ( преди 6 години )
    Дали наистина с подобна кола се бори по-лесно непоносимата "тегоба" на битието?! Дали един завистлив поглед може да донесе мимолетно удовлетворение и вяра, че все пак сме добре, като много добре си знаем, че е лъжовно. Разкарване на 1 *** в 2 тона кола с дизел по магистр вдига мозъка ми на бунт. Q8 май опитва даунсайзинг на купето - дали е компромисна крачка вярна посока или порнографска версия на идея за магистрален СУВ. Инфинити ми е тясно и неудобно, преди съм пробвал качване зад волана, но а
  • #11
    5 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Освен Гкласата и Вранглера , всичко останало е баси ***...
  • #10
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Явно м0дата е *** дума в автомобилния бранш. Използвай "тенденция".
  • #9
    3 rate up comment 2 rate down comment
    expert ( преди 6 години )
    Не става ясно по какъв критерий това са най-очакваните кросоувъри. Кой казва това да, това не. Най-малкото нито един от изброените гори не влиза в топ 5 по продажби в света. Нито един.
  • #8
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Стефчо ( преди 6 години )
    Ако това са каляските на 2107г. - Аз се отказвам!
  • #7
    7 rate up comment 3 rate down comment
    bmw435i ( преди 6 години )
    Az 4akam moiata Tesla model seX
  • #6
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    очаквам до няколко год.малоумната мода на тези непрактични скъпи и неикономични коли да отшуми.99% от хората карат на асфалт и не излизат извън пътя никога.за какво са им тогава?всеки ден ги гледам сами в тези кутии.значи излиза че возят въздух.според мен данъците трябва да са съобразени с размерите на превозното средство което имаш.не става моята кола компактен клас да иа данък колкото на комшията джипа двоен по размер.
  • #5
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Аморфис ( преди 6 години )
    Най-очакваните кросоувъри до края на 2107 г.2107? Yes, ве!
  • #4
    6 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    "немската логика" трябваше да го напишеш в кавички, защото някой може наистина да си помисли, че дойчовците притежават такава.