IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как един американец спаси безценните си BMW-та от наводнението (ВИДЕО)

Жител на Хюстън вдигна на почти метър над земята една от своите M3-ки

Как един американец спаси безценните си BMW-та от наводнението (ВИДЕО)

През последните няколко дни Тексас е жертва на урагана “Харви” - тропическа буря, която причини катастрофални наводнения в американския щат. И макар че голяма част от хората бяха подготвени за очакващото ги, наводненията предизвикаха повече щети от очакваното, което доведе до огромни имуществени загуби навсякъде в щата.

Как един американец спаси безценните си BMW-та от наводнението (ВИДЕО)

Един от пострадалите от урагана е жителят на град Хюстън Коуди Кроше, който публикува в канала си в YouTube трогателната история за спасението на своите два ценни автомобила - BMW E36 M3. Както добре знаем, водата не е никак полезна за автомобилите, особено за техните интериори и за двигателната електроника. Именно заради това Кроше решава да вземе драстични мерки, за да спаси колите си от наводнението.

Как един американец спаси безценните си BMW-та от наводнението (ВИДЕО)

Използвайки бетонни блокчета и четири обикновени стойки за автомобил, той успява да вдигне червената си М3-ка на около метър над земята, спестявайки й мухъла в интериора. Автомобилът му се намира в гаража, но както се вижда от кадрите, там има огромно количество вода.

Как един американец спаси безценните си BMW-та от наводнението (ВИДЕО)

Втората му M3-ка също е спасена от водата, като за нея решението било по-лесно - собственикът й просто я качил на платформата си за транспортиране. Пред автомобилния сайт Jalopnik Кроше споделя, че властите са предупредили за около 30 сантиметра вода, но впоследствие се оказало, че нивото й нараства, което го принудило да действа, за да спаси машините си.

Как един американец спаси безценните си BMW-та от наводнението (ВИДЕО)

Автомобилният герой притежава и BMW X5, за което бил най-спокоен, тъй като преди известно време го снабдил със специално офроуд окачване с голям ход, което спасило купето от водата.

Въпреки че спасил колите си, домът на Коуди изглежда силно засегнат от наводнението, каквато съдба имат и стотици негови съграждани. Цялата автомобилна общественост обаче остава възхитена от решимостта на този истински BMW фен.

 

Тагове: bmw m3 bmw x5 e36 m3
0 от 500
  • #16
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Хейтърчето няма как да го разбере този човек, защото е от тези с меките китки, чиято цел в живота е да си заврат нещо там където слънецето не грее...
  • #15
    3 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    За тези, които не знаят се прави дига около къщата от чували. Властите са ги предупредили и са казали колко горе-долу ще е нивото на водата. БеЕмВе фена не го бръсне нищо друго освен немските каруци да ги вдигне нависоко, а всичко друго го е зае.бал.Колко типично само!!!
  • #14
    13 rate up comment 0 rate down comment
    2втек ( преди 6 години )
    Няма нищо странно човек да се погрижи за любимите си неща. В случая това са баварците и е повече от нормално фенът да намери начин да ги запази.
  • #13
    7 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Разбира се, че е важно да спаси трошките си, струващи по 4-5 хиляди долара максимум, за разлика от това да се погрижи за сигурността на близките си!Типичен собственик на БМВ!
  • #12
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Точно ( преди 6 години )
    Това беше за zoom in
  • #11
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Точно ( преди 6 години )
    Много точен коментар. 10+
  • #10
    4 rate up comment 3 rate down comment
    7 ( преди 6 години )
    ..няма мъж..точно казано а тоя отдолу и такъв не е .Книжка имам повече години отколкото ти си бил на училище мухалчо.За познанията е безсмислен ода ти се обясннява така и така няма да схванеш.Както не си схванал защо пише 7 .Последното е валидно за теб ..можеш л ида се подписваш поне ?Или си от малцинството дето слага пръста за подпис.***.
  • #9
    14 rate up comment 3 rate down comment
    Ат ( преди 6 години )
    Няма мъж, който да остави колата си във водата....Жената може, но колата - никога! Ами не случайно ни подигравят за "желязната любовница".
  • #8
    31 rate up comment 2 rate down comment
    zoom in ( преди 6 години )
    Тука пак много хейтър се е събрало.Ами къщата не виждам как може да я спаси от наводнението. Да я премести ли? Колата поне е имало как.Най-вероятно прекарва по няколко часа на седмица заровен в колата и не би искал труда му да отиде подяволите.
  • #7
    8 rate up comment 22 rate down comment
    до: 7 ( преди 6 години )
    Само 7 пъти ли си падал на главата или до толкова можеш да броиш само?А, че има тунинг е без съмнение. То какъв фен ще си на летните коли от Баварско, ако не си пипнал нещо по тях!Най-малкото лепенки, тъмно фолио по стъклата и един кюнец отзад за отвеждане на изгорелите газове от моторно масло и гориво. Това е първо ниво тунинг. Ти от напредналите играчи си или още не си взел нещо, защото събираш пари за книжка. Дано направят да се вземат книжки с 10-ти завършен клас,за да отпаднеш от играта!