IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota е лидер по продажби при марките

Резултатите са за първото 6-месечие на 2017 г.

Toyota е лидер по продажби при марките

Toyota е лидер при марките по продажби за първото полугодие на 2017 г. Това съобщава агенция focus2move, която се занимава с анализ на световните автомобилни пазари.

Toyota е лидер по продажби при марките

Статистиката показва, че за първите 6 месеца от годината японската компания е продала 4,28 млн. нови автомобила. Това е с 4,4% повече от резултата на Toyota за същия период на 2016 г.

Втората позиция е за Volkswagen с резултат 3,22 млн. продажби, като при германците увеличението е с 1,0%. В тройката влиза и Ford, при които обаче има спад на резултата. Продадените коли са 3,06 млн. – с 2,2% по-малко от 2016 г.

На четвърто и пето място се нареждат две японски марки - Nissan и Honda, като техните резултати на практика са идентични. Nissan е завършил полугодието с 2,51 млн. продажби, а Honda – с 2,50 млн.

В първата десетка за първите 6 месеца на 2017 г. влизат още Hyundai (2,08 млн.), Chevrolet (1,9 млн.), Renault (1,34 млн.), Kia (1,33 млн.) и Mercedes (1,27 млн.).

Топ 10 по продажби при марките за първото полугодие на 2017 г.


Toyota е лидер по продажби при марките

Заб. В първата графа е мястото, във втората името на марката, в третата - броя продажби за първите 6 месеца, в четвъртата - продажбите само за месец юни, а в петата - разликата от първото полугодие на 2016 г.

Снимка: Toyota
 

0 от 500
  • #2
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Цугцванг ( преди 6 години )
    Най-добрите е ясно кои са - в челната петица са 3 японски марки и по една европейска и американска. Да не говорим че японските произвждат основно високотехнологичните хибриди и електромобили, докато европейците - допотопните канцерогенни дизели.
  • #1
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Три европейски марки, три японски, мисля че е ясно кои са най-добрите автоконструктори на планетата.