IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mitsubishi ще предложи още един всъдеходен миниван

Новата Delica е един от петте модела, които трябва да върнат славата на марката

Mitsubishi ще предложи още един всъдеходен миниван

Само преди месец компанията Mitsubishi показа компактния миниван с повишена проходимост Xpander, който е първият от серията нови модели, целящи да укрепят позициите на марката на азиатските пазари. Следващият ще бъде новата генерация на вана Delica, който се появи още през 1968 г.

Mitsubishi ще предложи още един всъдеходен миниван

Новата Delica ще бъде представена като концептуален модел по време на автосалона в Токио през октомври, но ако се съди по публикуваните изображения, автомобилът е напълно готов за серийно производство. Очаква се той да се появи на пазара в началото на 2018 г.

Mitsubishi ще предложи още един всъдеходен миниван

Като дизайн Delica до голяма степен ще повтаря Xpander най-вече по формата на предната част с тънки фарове и масивни брони. Моделът ще се позиционира като семеен автомобил в повишена проходимост, като ще се залага не толкова на неговите офроуд способности, а на комфорта и практичността.

Mitsubishi ще предложи още един всъдеходен миниван

Все пак моделът ще получи фирмената система за задвижване на четирите колела Super All Wheel Control – същата като при Mitsubishi Outlander, с активен преден диференциал и муфа на задната ос. По-впечатляващ е задвижващият агрегат – 2,2-литров дизел, развиващ 170 к.с. и 392 Нм, който най-вероятно ще се комбинира с вариаторна трансмисия.

Снимки: Indian Autos Blog

Тагове: mitsubishi delica
0 от 500
  • #8
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    стария модел минаваше навсялъде, беше си Pajero с миниван отгоре. Добре е че се продължава традицията
  • #7
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Инфото ми се струва малко непълно. Не ми се вярва само дизел да има и то след като дизелите полека лека си отиват и никой не ги иска повече. Един бензинов 6-так около 3.0 л ще му стои най-добре ми се струва. Както и хибрид направо взета системата на оутландър и да е сложат в това бижу.
  • #6
    4 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Мултиплата е грозно детронирана! Няма такъв коч, като това
  • #5
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Delica Space Gear, Series 2 Ей това си беше много добро за времето.
  • #4
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Старата Делика от 90-те си беше истинска офроуд машина построена на базата на Паджеро. Със двигател 2,5 ТДСамо и слагаш едни хубави гуми за офроад и можеш да отидеш навсякъде. Реално по нищо не отстъпваше на Паджерото.
  • #3
    14 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Лично мен много ми харесва тази концепция миниван с повишена проходимост. Добре са го направили и хваща око. Много по-добро и практично е от паркетниците, които са залели пазара. не зная каква е тази мода всеки да е с паркетник. Крайно непрактични автомобили според мен. Нито имат възможности извън пътя, нито са икономични, нито голям багажник имат, нито стабилността в завоите е добра, на дълъг път са тегави и имат аеродинамика, като тухла четворка. Само бордури качват без проблем, ама не високи.
  • #2
    12 rate up comment 3 rate down comment
    до: тоя под мен ( преди 6 години )
    Какъв Espace те бие в главата пък тебе? Нито има платформата на Espace, нито задвижването, нито трансмисията, нито двигателя, нито системата 4х4. Може би имаш предвид, че Espace е с 4 гуми и това Митсубиши и то е копирано да бъде с 4 гуми.Хайде другия път мисли преди да напишеш поредната си простотия!
  • #1
    3 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Renault ги купиха съвсем скоро, и вече извадиха японски клонинг на Espace