IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Огледало в салона на Nissan прави пътниците прозрачни

Новата технология ще позволи на шофьора да се справи с основен проблем

Огледало в салона на Nissan прави пътниците прозрачни

Много често шофьорите срещат един и същ сериозен проблем при пътуване – на задните седалки се разполагат високи на ръст пътници, които пречат на видимостта. Тоест, огледалото в салона става напълно безполезно. Компанията Nissan е на път да се справи с това неудобство, като създаде нова технологии.

Огледало в салона на Nissan прави пътниците прозрачни

Системата се нарича Intelligent Rear View Mirror, като работи с вградена в долната част на вратата на багажника камера. Заснетото от нея се предава на огледалото пред шофьора, като изображенията са идентични с тези, които се виждат на стандартното огледало.

За да бъде постигнат правилен ефект, картината се появява на скрит в огледалото дисплей с разширение четири към едно – тази пропорция се обуславя от формата на самото огледало. За да няма прекъсване и да се постигне по-добро качество, камерата снима от ниско положение. Ако желае, шофьорът може да изключи екрана и да не използва технологията, която ще дебютира при всъдехода Nissan Armada.

В Nissan са готови и с още една система, която облекчава живота на водача и пътниците. Тя се казва RDA и „напомня” със силен звуков сигнал, че на задната седала има дете в столче или да оставени вещи. Технологията е въведена заради зачестилите случаи, при които родители оставят децата си в автомобили в жегите, или пък забравят предмети, заради които автомобилите биват атакувани от крадци.

Снимка: Nissan
 

0 от 500
  • #2
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Eee, няма да мога да виждам момичетата отзад.
  • #1
    12 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Това с огледалото е супер. Високи пътници рядко карам, но обемисти предмети често, които частично или почти напълно пречат на видимостта. Със страничните огледала изобщо не е същото. Мисля, че тази камера трябва да стане задължителна за всички нови автомобили. И сензор за хора и предмети да има, че вече няколко пъти ми се случва някой да се навира зад колата, когато паркирам и давам на заден. Тези хора чувство за самосъхранение нямат ли. Виждат, че давам на заден и се врат зад колата. Ужас са!