IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault-Nissan готви нова платформа за електромобили

На нея ще бъде изграден и нов модел на Mitsubishi

Renault-Nissan готви нова платформа за електромобили

Алиансът Renault-Nissan-Mitsubishi работи върху създаването на единна платформа за електричесски автомобили. Според френското издание Challenges, което се позовава на свои източници, тя ще бъде представена още през септември.

Renault-Nissan готви нова платформа за електромобили

На тази архитектура ще бъде построени новите Nissan Leaf и Renault Zoe, както и бъдещ модел на Mitsubishi. Използването на общите компоненти ще позволи на френско-японската група да предложи на пазара достъпни като цена електромобили, чиято цена ще бъде съпоставима с тази на коли с двигатели с вътрешно горене. Трите електромобила трябва да бъдат готови през 2020 г.

Пускането на нова платформа ознава, че новият Nissan Leaf, който ще бъде показан тази есен, всъщност няма да бъде напълно нов модел, а фейслифт на сегашния. Той ще получи съществено модернизиран силов агрегат. Принципно новият електромобил на марката обаче ще е готов през 2020 г.

В Renault-Nissan залагат все повече на електромобилите и една от крачките в тази посока е създаването на съвместно предприятие с китайския концерн Donfeng. То ще се казва eGT New Energy Automotive, като ще бъде базирано в Шанхай. Половината от него ще е собственост на китайците, а по ¼ ще се контролира от Renault и Nissan.

Първият електромобил на новата структура е почти готов. Това е компактен кросоувър, който е изграден на една от платформите на Renault-Nissan и разполага с най-съвременните технологии не само в ообласта на силовите агрегати, но и на системите за комуникации.

Кросоувърът ще се произвежда в завода на Donfeng, чийто капацитет е 120 000 коли годишно. Премиерата на модела е планирана за 2019 г., като според шефа на Renault-Nissan – Карлос Гон, той ще помогне на алианса да укрепи първото си място в света по производство на електрически преввозни средства.

Снимка: Renault
 

Тагове: renaut-nissan
0 от 500
  • #4
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Да се чете... ( преди 6 години )
    Нисан приготвя платформата и техниката, а рено фичките дето ще ги лепи на капака.
  • #3
    12 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Тоя с кабела от 8-мия етаж на панелката, напушеният със сажди ВАГи-нален дизелов фен взема да ме притеснява да не се е хвърлил от терасата?!Статия за електромобили и още не е налазил да ни обясни надълго и нашироко как тази работа няма как да стане, защото той е панелен плъх и няма как да си пусне кабела. Може пък да е почнал да прави опити да го пуща и да се е изтърсил, като зряла круша.П.С. ВАГи,дай сигнал душицо златна, че си жив и здрав, че се изпопритеснихме за теб. Форумът осиротя!
  • #2
    11 rate up comment 2 rate down comment
    Този ( преди 6 години )
    Той е същия с пироните и с кабела от панелката
  • #1
    20 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Така се правят нещата, а не както немците да ходят при Изперкел да е молят да не им спира дизелчетата без които не могат да живеят. Сигурно са е убедили, че човечеството може да загине, ако не си взема редовно дозата от ФПЧ и азотен диоксид. Даже гледам във форума има един, който е прекалил с тези неща.