IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Aston Martin разработва конкурент на Ferrari 488

В идните години всички модели на компанията ще станат хибридни

Aston Martin разработва конкурент на Ferrari 488

В Aston Martin са се впрегнали здраво на работа, тъй като обявиха, че вече тече разработката на нов супер спортен автомобил, който ще се превърне в конкурент на Ferrari 488. Освен това стана ясно, че от средата на следващото десетилетие всички модели на Aston Martin ще имат хибридни версии. Информацията идва от главния изпълнителен директор на компания Анди Палмър в интервю за The Financial Times. Този ход на британската компания отговаря на все по-строгите изисквания относно нивата на вредните емисии, налагани на Острова и в Европа.

Aston Martin разработва конкурент на Ferrari 488

Компанията вече потвърди, че през 2019 ще се появи и първият й електрически модел, който ще е базиран на Rapide и ще бъде произвеждан в ограничена серия. Палмър акцентира на това колко са важни електрическите технологии за Aston Martin, като обясни, че те бъдат развивани от самата компания, а няма да се търси външен доставчик. Което се различава от решението за намирането на двигателя на новия DB11, като V8 моторът пристигна от Daimler. 

Aston Martin разработва конкурент на Ferrari 488

„По същата причина ние сами си правим нашите V12 мотори, това е основополагаща технология, същото е и с електромобилите, искаме всичко да е под наш контрол”, обясни Палмър.

Aston Martin разработва конкурент на Ferrari 488

Освен това, той зарадва и феновете на марката с новината, че Aston Martin вече разработва нов спортен модел с двигател, разположен пред задния мост, който ще е пряк съперник на Ferrari 488. Производството на новия модел ще стартира след лансирането на кросоувъра DBX през 2019 година и Палмър потвърди, че автомобилът ще получи V6 мотор, което е повече от интересно решение за Aston Martin.

Aston Martin разработва конкурент на Ferrari 488

Това обаче ще позволи по-лесното използване на турбо и добавянето на хибридна система, което пък ще направи новия модел сериозен съперник на еволюциите на 488 и McLaren 720S. А и използването на V6 двигател е оправдано от интересите на компанията в Китай и Азия, където автомобилите се облагат с данъци и такси според обема на мотора.

Снимки: Aston Martin

0 от 500