IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Fiat-Chrysler може да се обедини с Volkswagen

Двата концерна преговарят за съвместно производство на пикапи

Fiat-Chrysler може да се обедини с Volkswagen

На фона на появилите се твърдения за евентуална продажба на концерна Fiat Chrysler Automobiles на китайски производители, информацията за евентуално обединение на FCA с Volkswagen може и да изглежда куриозно, но в случая става дума за няколко съвместни проекта, съобщава Wall Street Journal.

Fiat-Chrysler може да се обедини с Volkswagen

Основната цел пред двата концерна ще бъде създаването и производството на лекотоварни автомобили, най-вече на пикапи. За целта VW и FCA ще разработят съвместно платформа за пикап, на която германците ще бъде построят следващото поколение на своя Amarok.

На свой ред американо-италианският производител също ще използва новата архитектура, като ще предложи на пазара по-
компактен пикап от настоящия Ram 1500. За целта FCA най-вероятно ще възроди модела Dodge Dakota.

Сътрудничеството между двата концерна предвижда FCA да преотстъпи на VW платформата, на която е изграден лекотоварния модел Ram Promaster City. Тя ще бъде използвана от немците за основа на новото поколение на VW Caddy.

Според информациите, преговорите между двата производителя продължават в момента, като от Volkswagen са изразили готовност да си поделят разходите по направата на новите моделите, но и дума не може да става за евентуална покупка на FCA от страна на немците.

Снимка: Volkswagen
 

Тагове: volkswagen ag fca
0 от 500