IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai изкупува стари бензини и дизели на Острова

Компанията дава до 5400 eвро за старите си, замърсяващи модели

Hyundai изкупува стари бензини и дизели на Острова

Корейският гигант Hyundai се присъедини към кампанията за изтегляне на старите и замърсяващи автомобили от британския пазар. Компанията предлага до 5000 лири (5400 евро) за автомобили със сертификат от Евро 1 до Евро 4, като за разлика от други производители офертата важи както за дизелови, така и за бензинови модели.

Hyundai изкупува стари бензини и дизели на Острова
Кандидатите за Santa Fe ще получат до 5000 лири отстъпка от цената

От Hyundai уточниха, че схемата за обратно изкупуване ще е в сила до края на годината. Откупените коли с Евро 1 до Евро 3 ще бъдат претопени, а тези с Евро 4 може и да бъдат препродавани след това.

Парите за старите коли ще бъдат приспадани от цената на новите, като най-голямата отстъпка се полага за купувачите на всъдехода Santa Fe. Кандидатите за i30 получават 4000 лири отстъпка, а най-малка е субсидията за компактния i10 - 1500 лири.

В последните месеци на Острова сериозно се заговори за премахване на старите автомобили от пътищата като мярка срещу драстично влошеното качество на въздуха в Лондон и другите големи градове. Няколко от тях готвят забрани за коли под Евро 4 или солени такси за ползването им на територията на града.

Преди Hyundai кампании за обратно изкупуване обявиха Ford, BMW, Mercedes и Vauxhall, британското поделение на Opel. Отстъпките на корейците обаче са най-щедрите до момента.

Това е втора такава кампания за Hyundai. Първата бе обявена през 2009 като мярка срещу кризата и бе използвана от 45 000 клиенти.
 

Тагове: hyundai
0 от 500