IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford F-Series е най-продаваният автомобил в света

Американският пикап измести Toyota Corolla след първите 6 месеца на 2017 г.

Ford F-Series е най-продаваният автомобил в света

Най-продаваният автомибил в Америка през последните години Ford F-Series вече е лидер и в световен мащаб. Изследване на JATO Dynamcis показва, че за първите 6 весеца от 2017 г. от американския пикап са продадени 519 000 бройки, което е с 8,8% повече от същия период на миналата година.

Ford F-Series е най-продаваният автомобил в света

Така F-Series изпревари досегашния водач Toyota Corolla, при който резултатът е 472 000 единици (спад с 2,5%). На трета позиция е европейският Volkswagen Golf с 430 000 продажби (спад със 7,3%), а на четвърта – Nissan X-Trail, продаван в Северна Америка като Roque – 410 000 (увеличение с 15,0%).

В първата петица е и Honda Civic с 387 000 продажби, като ръстът при японския модел е 24,9%. С по-добро увеличение от моделите в Топ 20 може да се похвали единствено Volkswagen Tiguan. Германският кросоувър е 8-и с 344 000 продажби, като е увеличил близо 2 пъти (с 48,3%) резултата си от миналата година.

Топ 20 по продажби в света за първите 6 месеца на 2017 г.

Ford F-Series е най-продаваният автомобил в света

Снимки: Ford, JATO Dynamics
 

0 от 500
  • #10
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Русия ( преди 6 години )
    Няма я Тисличката.
  • #9
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ти ли ще държиш сметка на парите на хората ве лице. Вие щот нямате никакви комплекси и затова ни гоните с километри, докато ни изпреварите.Или пък редовното, тръгваш да го изпреварваш и чуваш кюнеца ръмжи, ама няма вътък.Това е от високо самочувствие, човек без комплекси и определено много интелигентен.Въй, въй, лек.
  • #8
    0 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    А това е много като се има предвид че реално старите са много повече И повечето са в южните щати излиза че там 50% от автопарка са пикапи
  • #7
    2 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Тази класация звучи малко неправдоподобно. F-series се търгува почти изцяло само в САЩ. Ако до сега са направили 500к да кажем че до края на годината ще закръглят 1 милион. САЩ са 300 млн значи на 300 човека 1 ще си е купул камион тази година. Ако един се кара 5 години и продажбите се запазят след 5 години 1/60 човека ще кара форд Ф. Виждаме че и Рам и Силверадо имат над 500к (1 млн за година) и се оказва че всеки 1/30 човека кара нов пикап. Поне още толкова стари и се оказва че 7-8% са пикапи
  • #6
    4 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Да приемем невярната теза на ВАГончето, че във Франция карали само френсо, а в Германия само немско.А ние, като нищо не произвеждаме що караме немски каруци ве лек?Защо караме надценените немски талиги, като сме най-бедната държава в ЕС?Комплекси ли, какво ли имаме, че го правим?Продал селянина на баба си нивите и си взел немски "премиум", за да покаже на другите селяни колко е вървежен!Защо не си вземе нова Дачия, която му е примерно по джоба,а се мята на бездънната яма за пари немска кола
  • #5
    9 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    В германия се кара само немско ли, затова там нещо не са доволни от собствените си марки?Хората си ги знаят щото са им сърбала супата.
  • #4
    12 rate up comment 6 rate down comment
    до дошовеца.. ( преди 6 години )
    Глупавата част във франция кара сам офренско..щото са глупави,в германия си карат разбираемо немско и там са ***..в цяла европа хората карат местното си производство..и те са глупави..сам оти най умния сивикаджия :) Тезата ти издиша пич..прегледай се.
  • #3
    10 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Защо пък трябва да са пуснали Сивек кросовър, че да се продава добре и да му скачат продажбите? Гледам и из Европа много Сивици има, което ме радва.В *** естествено не го карат много. Тук се кара немско предимно, защото глупавата част от населението е болшинство. Също така за молкото продажби спомага и представителя на Хонда, който е меко казано отвратителен мошеник. Кросовър е ЦР-В и ХР-В с отлични продажби.РАВ4 избиват рибата с хибридната версия.Много е добър и добре направен.
  • #2
    7 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Какво става с Civic да не са пуснали crossover версия че са скочили с 25%
  • #1
    11 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Аууу не е гоуфу, ами сега?