IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen превърна Crafter в двуетажен дом на колела

Моделът California XXL разполага с баня с душ, кухня и две спални

Volkswagen превърна Crafter в двуетажен дом на колела

Компанията Volkswagen разпространи подробности за двуетажния дом на колела, изграден на базата на товарния модел Crafter. Автомобилът бе представен в началото на август, но тогава германците показаха само снимки на екстериора. Сега идват и останалите подробности.

Volkswagen превърна Crafter в двуетажен дом на колела

Прототипът ще бъде представен официално пред публика на изложението на кемпери в Дюселдолф, което се провежда през уикенда. Дължината на автомобила, който е получил името California XXL, е 5896 мм, широчината – 2030 мм, височината – 2900 мм, а разстоянието между двете оси – 3640 мм. В салона спокойно може да се стои изправен, тъй като от пода до тавана има 2200 мм. Багажният отсек също е огромен, като размерите му са 1600х1850х720 мм.

В дома на колела има кухня с газова печка с два контона, прибираща се маса с дължина 1 метър и два 50-литрови хладилника. Освен това кемперът предлага тоалента с душ и бойлер, който може да де прибира и така се увеличава свободното пространство в салона. На първия етаж има спалня за двама, а на втория огромен креват. Предидени са и 3 резервоара – 140-литров за вода, 37-литров – за газ и 90-литров за отходни отпадъци.

Креватът на първия етаж може да се подгрява или охлажда при нужда от система за вентилацията. Размерите на спалнята са дължина 2 метра и широчина 1,7 метра, като над нея е поставен панорамен покрив. В салона са разположени 9 розетки с напрежение 220 волта, 6 USB-порта и специално осветление със сензорно управление. Системите на автомобила може да се управляват с помощта на приложение за смартфон или iPad.

На втория етаж има отделна система за подгряване, двуметров креват и панорамен покрив. Домът на колела е оборудван със система за задвижване на четирите колела, 2,0-литров дизелов мотор със 177 к.с., както и пневматично окачване с регулируем клирънс. Не е ясно обаче дали този кемпер ще излезе на пазара или ще си остане само прототип.

Снимки: Volkswagen
 

0 от 500