IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият Porsche Cayenne идва във вторник

680 конски сили за топ версията на модела

Новият Porsche Cayenne идва във вторник

След стотици шпионски снимки, във вторник идва краят на чакането на новия Porsche Cayenne – моделът, превърнал се в символ на търговските успехи на германския производител на спортни автомобили.

Новият Porsche Cayenne идва във вторник

Porsche вече показа скеч, който указва какво можем да очакваме от третото поколение на Cayenne, а като добавим и снимките от тестовете, то е ясно, че новата генерация на модела ще се отличава с по-смел дизайн в сравнение с предшествениците си. Новият модел е с по-плавни форми, по-голям на размери и с по-интересни пропорции.

А оформлението на задницата определено е повлияно от по-малкия, също много успешен модел – Macan.

Новият Cayenne е изграден върху платформата MLB Evo, която вече се използва при Audi Q7 и ще се появи и при новия VW Touareg, а създателите му гарантират, че той ще е по-лек и изключително модерен в технологично отношение. Във вторник моделът ще дебютира с V6 и V8 бензинови мотори, а дизеловата версия ще се забави, но още не се знае с колко точно.

Новият Porsche Cayenne идва във вторник

Топ версията на новия Cayenne носи означението Cayenne Turbo S E-Hybrid и ще получи задвижващата система на сходния вариант на Panamera. Което означава 680 конски сили мощност и 850 Nm максимален въртящ момент. Новият Cayenne може да е последната генерация на модела, която ще има дизелова версия.

От Porsche вече намекнаха, че в края на десетилетието или началото на следващото компанията може напълно да се откаже от дизелите, за да развива бензиновите и хибридните технологии.

Тагове: porsche cayenne porsche
0 от 500