IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi променя имената на моделите си

Вече ще има двуцифрени кодове според мощността - от 30 до 70

Audi променя имената на моделите си

От дебюта на новото A8 нататък всички модели на Audi ще носят по две допълнителни цифри в наименованието си, които да уточняват мощността на конкретната версия, съобщиха от германската компания.

Audi променя имената на моделите си

Най-слабите версии, с мощност до 96 киловата, ще бъдат означени с "30", малко по-мощните - с "45", и така нататък. Съответно върховите модели с над 400 квт ще носят табелка "70". Цифрите ще идват като добавка преди буквения код за типа на двигателя. Съответно пълното име на моделите ще изглежда така: Audi Q2 30 TFSI, или примерно Audi Q7 50 TDI.

Според Дитмар Фогенрайтер, члена на борда по продажбите и маркетинга, промяната се налага за "повече яснота". "Докато алтернативните задвижвания стават все по-популярни, старият измерител с работния обем на двигателя вече не е важен за нашите клиенти. По-ясно и логично е различните нива при моделите да се обособяват според мощността", обяснява Фогенрайтер.

Промяната обаче няма да засегне спортните S и RS версии, уточняват от Audi.
 

Тагове: audi rs audi s
0 от 500
  • #28
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    И с еднакъв ВИН, като на комшията винаги можеш да си го поръчаш. Чети по-горе скандала с хилядите им коли с еднакъв ВИН.Тези измамници са за закриване.
  • #27
    2 rate up comment 1 rate down comment
    trb ( преди 6 години )
    Винаги може да си го поръчаш без означение на модела, може би това и цели тази простотия...
  • #26
    15 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Мдааа, *** избива комплекса яко като се прави на мутра с 15 годишно опърдяно от талянците Ауди но това му излиза през носакак не им омръзна да се олакват колко са дали за алуминиево окачване, за дюзи на ТДИто...и прочутия автоматик на Ауди да ги връща в първи клас всеки 60К км
  • #25
    19 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Взех решение, ще сложа табела на терасата си "200 квадрата", нека другите да знаят в какво жилище живея!!!
  • #24
    12 rate up comment 3 rate down comment
    Застраховател ( преди 6 години )
    Искренно препоръчвам на комплексираните ауди/бмв собственици вместо да дават повече пари за цифрички на капака да ги инвестират в добро автокаско,че при това търсене на авточасти за горните 2 марки(щото са много "здрави") и при тези златни цени само вижте кой са най крадените стари (за части) коли.
  • #23
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    "Мой познат даде 12 бона за 10 годишен кокошкарник А6" Проблема му беше че му се дисвидяли 800лв за каско"Хаах, той квото и да е бил взел за тези пари, все същата работа. На гол тумбак чифте пищови!Проблема не е в колата, а в задкормилния невежа
  • #22
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Имате 3 лева с доста нули , ама друг път! Преди нулите стои една запетайка , нали! Смешници беднички! Слабички сте! Главите ви само с нули са пълни!
  • #21
    10 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Всички шоФери на немски каляски ноф фнос си ги вземат, за да респектират. По-комплексарска и нагла пасмина на пътя от тях няма. Всеки ден им гледам изпълненията. Абсолютни 0лиГ0Фreни!!!
  • #20
    18 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ауди е кола за комплексари феновете вместо да спорят да се погледнат в огледалото Мой познат даде 12 бона за 10 годишен кокошкарник А6 и се отрепа да се хвали как видиш ли всички му правили път на улицата...демек респектирал ги.питам го затова ли го взе само...Проблема му беше че му се дисвидяли 800лв за каско и 2-3 месеца като остана без него няма какво да направи. Масово Българина избора колата си за да "респектирал" останалите...ама с 10-15 хиляди бюджет виждаме какъв е резултатът
  • #19
    7 rate up comment 5 rate down comment
    ха-ха-ха ( преди 6 години )
    Нафтовите печки, както и да ги прекръстват, си остават остават пак нафтови печки. Новите цифри сигурно ще обозначават на колко кюнеца се равняват саждите, които изхвърлят.