IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen представи малкия T-Roc (ГАЛЕРИЯ)

Продажбите на компактния кросоувър стартират през ноември

Volkswagen представи малкия T-Roc (ГАЛЕРИЯ)

Германският автомобилен гигант Volkswagen официално показа новия си компактен кросоувър T-Roc, чиято световна премиера ще се състои в рамките на международния автомобилен салон във Франкфурт през септември. Продажбите стартират през ноември.

Volkswagen представи малкия T-Roc

Както и се предполагаше, външният вид на серийния автомобил до голяма степен повтаря този на едноименния концептуален кросоувър, показан през 2014 г. Все пак дизайнът на T-Roc е леко опростен, като на старта на продажбите автомобилът ще се предлага в два цвята – синьо и златисто, които са комбинирани с други три - за тавана и колоните.

От компанията позиционират новия си модел на едно стъпало под Volkswagen Tiguan. Дължината на T-Roc е 4234 мм, като в стандартно положение обемът на багажника е 445 литра. При свалени задни седалки той се увеличава зо 1290 литра.

Малкият кросоувър на немците е построен на платформата MQB, която се използва за голяма част от моделите на Volkswagen Group. Тя предвижда използването на 3-и и 4-цилиндрови мотори. Базовият вариант ще получи 1,0-литров двигател с 3 цилиндъра, развиващ 113 к.с. Този агрегат е познат от Skoda Octavia, като при T-Roc ще се комбинира с 6-степенна механична скоростна кутия и предно предаване.

За модела са предвидени още два бензинови мотора – 1,5 TSI със 148 к.с. и 2,0-литров TSI със 197 к.с. Тези модификации получават както механична, така и роботизирана скоростна кутия DSG, както и система за задвижване на четирите колела.

Ще има и дизели – 1,6-литрови и 2,0-литрови, като мощността им ще варира от 113 до 197 к.с. За тях също се предвиждат двата типа скоростни кутии – механична и DSG, а също така и система 4х4.

Най-ниското нивота на оборудване при T-Roc ще получи мултимедийна система с 6,5-инчов екран. Като опция за модела е достъпен и комплекс с 8-инчов дисплей, съвместим с Android Auto и Apple CarPlay. Срещу заплащане ще се предлага и цифров приборен панел.

Снимки: Volkswagen
 

Тагове: suv volkswagen t-roc
0 от 500