IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ferrari Portofino сменя California T

Италианците показаха новия си "достъпен" модел

Ferrari Portofino сменя California T

Portofino е новият „базов” модел на Ferrari, който идва на мястото на California T. Смяната на модела се чакаше от доста време, тъй като California дебютира през 2008 година, а през 2014 се появи и турбо версията California T. Италианците се отказват напълно от названието California и вместо него се появява моделът, кръстен на красивото малко градче в Северозападна Италия.

Ferrari Portofino сменя California T

Portofino е нещо повече от фейслифт версия на California, макар че дизайнът му може да се определи като еволюция на този на предишния модел. По-важното е обаче, че моделът е изграден върху напълно ново и доста по-леко шаси, което пък е довело по сериозно подобрение по отношение якостта на каросерията.

Ferrari Portofino сменя California T

3,9-литровият V8 мотор с две турбини е в следващата фаза на развитието си и мощността му е нараснала с 40 конски сили – до впечатляващите 600 при 7500 об/мин. При максималния въртящ момент увеличението е по-скромно – с 5 Nm до 760 Nm при 3000 об/мин. От Ferrari все още не съобщават колко е теглото на новата кола, но ускорението на Portofino от 0 до 100 км/ч отнема 3,5 секунди, т.е с 0,1 секунда по-бързо в сравнение с California T. Максималната му скорост е 320 км/ч, с с около 5 км/ч повече от предишния модел.

Ferrari Portofino сменя California T

Portofino излиза на пазара с ново серво на волана и третото поколение на електронния заден диференциал на Ferrari, като тези промени осигуряват по-добро сцепление и по-добър контрол над автомобила. Интериорът предлага нов дизайн на волана, 10,2-инчов тъчскрийн на арматурното табло, нов и по-ефективен климатик и седалки с електрическо задвижване и 18 възможности за регулирането им.

Световната премиера на Ferrari Portofino ще е на салона във Франкфурт през септември.

Снимки: Ferrari

0 от 500