IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

VW Scirocco става електрически

Топ версията ще е с мощност 300 конски сили

VW Scirocco става електрически

Третото поколение на спортното купе VW Scirocco е от почти десет години на пазара – моделът дебютира през 2008 и мина през фейслифт през 2014. Смяната на генерацията обаче ще донесе много сериозна промяна в развитието на Scirocco. Франк Велш, който отговаря за развойната дейност във Volkswagen, обясни пред списание AutoExpress, че новият Scirocco, макар и електрически, ще остане верен на корените си – спортно купе.

VW Scirocco става електрически модел

„За мен, Scirocco може да е само купе – обясни Велш. – Все още нямаме яснота как ще процедираме при развитието на автомобила, но мислим да пробваме с концепт, изграден върху електрическа платформа. Искаме компактно купе, емоционален модел, тези коли са много важни за Volkswagen.”

Новото Scirocco ще бъде изградено върху платформата MEB на Volkswagen, която е създадена специално за електрически модели. Същата архитектура ще се използва и при хечбека I.D., който ще е първият масов електромобил на компанията.

Велш беше категоричен, че нарастващата популярност на SUV моделите и кросоувърите, няма да се отрази на плановете на VW да продължи да лансира спортни модели. Предполага се, че базовата версия на Scirocco ще е с мощност 170 конски сили, а най-мощният вариант ще разполага с 300 и ще се задвижва от два електромотора – по един на всеки мост, което означава, че тази версия ще е и 4х4.

0 от 500