IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes готви две изненади за Франкфурт

Компанията ще изложи над 100 коли на автосалона

Mercedes готви две изненади за Франкфурт

Германският производител Mercedes-Benz съобщи първа официална информация за новите модели, които ще покаже по време на автосалона във Франкфурт през септември. Компанията публикува снимки на своя щанд, на който се вижда два прототипа – суперкола и компактен автообил.

Mercedes готви две изненади за Франкфурт

Суперколата до голяма степен напомня купето Vision GT, създадено преди 4 години назад за състезателния симулатор Gran Tourismo, докато компактната кола до него прилича на прототипа G-Code от 2014 г.

Очакванията са във Франкфурт да бъде показан именно хибриден модел, който ще се доближава до серийния Mercedes-AMG Project One. В основата на задвижването на суперколата е 1,6-литров двигател с 6 цилиндъра от болидите във Формула 1. Само на електричество машината ще може да измине около 30 км.

От Mercedes вече обявиха, че моделът няма да се предлага свободно на пазара, а компанията ще определи купувачите му. Предстои да бъдат произведени само 275 бройки, като всяка от тях ще струва 2,4 млн. долара.

Що се касае до компактния електромобил, за него е известно само, че ще стане част от новия бранд EQ. Заедно с него във Франкфурт компанията ще изложи Mercedes GLC, задвижван на водород, както и електрически Smart със системи за автономно управление.

Mercedes готви две изненади за Франкфурт

Като цяло германците ще направят нещо невиждано досега на домашното си изложение. Експозицията на Mercedes ще се състои от над 100 автомобила, като бъде разположена на 3 етажа с обща площ 11 000 квадратни метра. За изграждането на конструкцията са нужи 970 тона стомана, 250 км електрически кабели и 6000 лампички.

Снимки: Mercedes-Benz
 

Тагове: mercedes-benz
0 от 500
  • #4
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Още не мога да приема че ще има мерцедес на име ЕКЮ МЕКЮ
  • #3
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Wane ( преди 6 години )
    Mercedes традиционно имат най-впечатляващия "щанд" (по-скоро хале) на IAA.Никой не отказва да ходи по салони, просто си приоритизират участията. Трудно е да се огрее на всеки голям салон.
  • #2
    14 rate up comment 0 rate down comment
    до Дики ( преди 6 години )
    Дики,на този автосалон ще бъдат Даймлер/Мерцедес,БМВ,Ауди,Порше,Тойота,Хонда,Фолксваген,Пежо,Нисан/Рено и много други.Прекалено много четеш АМ и пишеш глупости като "Масово големите фирми отказват да ходят вече по тези салони". Това,че ФСА няма нито един нов модел през годината,не ги прави нито голяма,нито важна фирма.
  • #1
    2 rate up comment 17 rate down comment
    Дики ( преди 6 години )
    Хахах.. ами как няма да изложи 100 коли, като то май само Мерцедесет ще са си на този салон. Масово големите фирми отказват да ходят вече по тези салони, и залагат на други начини. Тъй че ... Мерцедесет, понапънете се за още някоя и друга кола, че има места да се запълват в салона :)))