IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

650 км пробег за конкурента на Tesla

Lucid Motors представи нова версия на седана си Air

650 км пробег за конкурента на Tesla

Американо-китайската компанията Lucid Motors показа втори прототип на потенциалния конкурент на Tesla Model S - електрически седан Air, който може да измине около 650 км с едно зареждане.

Конкурент на Tesla обнови модела си

Първата версия на машината, която развива мощност от 1000 к.с., бе показана през 2016 г. Новият вариант се отличава по каросерията с два цвята и сребристи елементи. Прототипът е оборудван с два електрически мотора – по един на всяка ос. Те се захранват от акумулатори с капацитет 100 или 130 кВт/ч. При първия пробегът е 507 км, а при втория – 643 км.

Конкурент на Tesla обнови модела си

По-мощната модификация на Air ускорява от 0 до 100 км/ч за 2,5 секунди, като ще може да развие максимална скорост от 350 км/ч. Тя съответно е и по-скъпата – цените при нея стартират от 160 000 щатски долара.

Конкурент на Tesla обнови модела си

От Lucid Motors твърдят, че са готови да пуснат на пазара 280 бройки от модела. Производството ще нарасне на по-късен етап, когато ще бъде готова още еда модификация на седана – с по-слаби батерии и електромотор, но и на значително по-ниска цена. Очаква се тя да бъде в рамките на 52 500 долара.

Снимки: Lucid Motors
 

0 от 500