IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Инвеститор в Uber иска сливане с Tesla

Чрез обединяването може да се създаде най-голямата транспортна компания, твърди Джейсън Калаканис

Инвеститор в Uber иска сливане с Tesla

Джейсън Калаканис, един от първите инвеститори в Uber, обяви желанието си за сливане на компанията с американския производител на електромобили Tesla. Калаканис направи предложението си в предаването “This Week in Startups”.

Инвеститор в Uber иска сливане с Tesla

Според инвеститора сливането би било решение на един от големите проблеми на Uber, а именно намирането на нов главен изпълнителен директор. Напълно е възможно това да бъде и Илон Мъск. В изказването си Калаканис споделя още, че сливането би създало в бъдеще най-голямата транспортна компания в света.

Според анализатори подобно развитие е малко вероятно, но ако все пак стане факт, двете компании биха спечелили доста от това. Предложението идва в момент на криза за Uber, тъй като поредица от скандали доведоха до отстраняването на основателя и главен изпълнителен директор Травис Каланик.

Освен това компанията е ответник по няколко съдебни дела, най-застрашителното от които е по иск на Alphabet, компанията-майка на Google, по обвинение в кражба на технологии.

В момента Tesla и Uber действат в различни области на автомобилния пазар, но и двете разработват софтуер за автономно управление, а компанията на Мъск има за цел и пускането на автономни таксита.

Тагове: tesla uber alphabet waymo
0 от 500