IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Руската армия се въоръжава с Duster (ВИДЕО)

Бронирана версия на всъдехода бе представена в Москва

Руската армия се въоръжава с Duster (ВИДЕО)

Компанията Renault публикува снимки  на две нови версии на Duster, който в Русия се предлага под марката Renault. Единият автомобил е брониран, а вторият ще бъде използван като машина за "Бърза помощ".

Руската армия се въоръжава с Duster (ВИДЕО)

Двата автомобила бяха изложени на военно-техниеското изложение "Армия 2017", което се провежда на специален военен полигон, разположен в близост до руската столица Москва.

Руската армия се въоръжава с Duster (ВИДЕО)

Бронираният Duster е построен със съвместните усилия на Renault и на руската фирма "Техника" Гъсениничният всъдеход може да защити возещите се в него от изстрели от 9-милиметров пистолет, както и  от осколки от стандарни ръчни гранати.

Руската армия се въоръжава с Duster (ВИДЕО)

За пътниците са предвидени специални защитни елементи, вградени в седалките. Те са два типа - първият се поставя в самото кресло, а вторият - върху него. Теглото им е 80 кг., като монтирането отнема около 10 минути.

Руската армия се въоръжава с Duster (ВИДЕО)

Медицинският Duster е направен за извозване на ранени и за превоз на медицински екипи в труднодостъпни райони. Автомобилът е оборудван със специална носилка, шкаф за лекарства, лебедка, кислородни бутилки и всичко необходимо за окацване на първа помощ.

Руската армия се въоръжава с Duster (ВИДЕО)

Техническите характеристики на двете машини не бяха разкрити, както и не е ясно кога те ще могат да бъдат на разположение на армията.



Снимки: Renault, видео: YouTube

Тагове: renault duster
0 от 500
  • #12
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Кольо ( преди 6 години )
    Абе, нямаше ли санкции срещу Русия? Що ще Рено там?!
  • #11
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Striker ( преди 6 години )
    Ми..каквато и армията, такава и колата. Дачия. Добре де, колата е малко по-добра.
  • #10
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    няма такова нещо като Лада Нива , брандът "Нива" е собственост на Шевролет от доста години
  • #9
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    защото има безброй много доказателства за това че Русия използва социалните мрежи за да насочва общественото мнение . Иначе това за дъстерите в арммията е глупост , просто компанията Рено е имала нещо за показване и го е показала за да гради имидж на реално паркетният Дъстър , който обаче не блести с лукс и визия , като на сурова офроуд машина за града
  • #8
    4 rate up comment 4 rate down comment
    123 ( преди 6 години )
    Манипулатори !!!! Като стана на въпрос за Русия, само търсите повод да ги обсипите с фалшиви факти и новини ? Някъде да пише, че се поръчали от тях ???????? Това, че нещо се показва и предлага, изобщо не значи, че ще се купи......А, драги ми западняци, после обвинявате Русия за хибридна война. Тази война я правите вие, драги медииииииииииииииии.
  • #7
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ама ти мислиш,че всяко МПС на армията е на бойното поле ли? Чуувал ли си за тил? Чувал ли си и за други армейски дейности освен водене на бойни действия? Какъвто и джип да е на бойното поле няма да оцелее. Те танковете не оцеляват а ти за брониран джип си мечтаеш. За бойни действия си има специализирани машини.Разтърси се и може да намериш.
  • #6
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Не виждам тези платсмасови тротинетки ще оцелеят на бойното поле. Нали от първия по-лек шрапнел остава без фарове, радиатор, и пр. Айде, гумите може да са с пяна... МПС за военни нужди се прави от стомана, фаровете са закалено стъкло, скрити под капаци, остъклението е многослоен триплекс... Оборудването е възможно най-елементарно, без никакви глезотии.
  • #5
    5 rate up comment 0 rate down comment
    ото ( преди 6 години )
    Армията купува чисто нови G-класа на мерцедес, също и камиони и автобуси. Какви бракми? А иначе за депутатите и политиците си прав. Нали помните как кмета на Балчик си беше купил БМW с мултифункционален волан за да е по-бърза!
  • #4
    13 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Нашите подкупни политици, ако мислеха за държавата и народа биха направили същото. За армията и полицията биха поръчали евтини Дачии, които са се доказали, че са добри и здрави, а не да купуват стари НАТовски бараки на петорна цена, търкаляни по мисиите из света и които тепърва почват да се трошат и трябва да се поддържат.Най-бедната държава в ЕС си поръчва Аудита и ФВ-гени за институциите на доста солена цена. За полицията КИА, които не стават за полицейски.Някои яко гушат от тези поръчки...
  • #3
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Лада са в алианса РеноНисан, ако все още не го знаеш.Така, че въпросът ти за Лада Нива е меко казано глyпав!Колкото до Дъстър, добра е колата на ниска цена. Ползват 4х4 на Нисан, което е едно от най-добрите и френско-японски двигатели, които никак не са лоши, откакто Нисан се намесиха по-дейно в разработката им през последните години.Една от най-добрите черти на тази кола е, че е евтина и няма да се притесняваш да е навреш в драките и калта. Няма да те бърка, че си е ожулил или одрал.