IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Хибридните Mercedes-AMG вече са готови

Германците потвърдиха предстоящото пускане на моделите от серия 53

Хибридните Mercedes-AMG вече са готови

Компанията Mercedes-Benz официално потърди, че предстои да пусне на пазара напълно нова гама спортни модели, които ще се предлагат под бранда AMG. Те ще получат индекс 53, като ще заемат мястото между автомобилите с обозначения 63 и 43.

Хибридните Mercedes-AMG вече са готови

Според информацията на Autocar, машините ще получат хибридно задвижване, като в основата му ще бъде 3,0-литров бензинов двигател, на който ще помага електромотор. Мощността на агрегата ще бъде в рамките на 450 к.с., което е значително по-малко от топ-версията на настоящия Mercedes-AMG CLS 63 S.

Участието на електрически двигател обаче ще осигури на спортните коли напълно съпоставими динамични характеристики. Затова и в Mercedes смятат да се откажат от използването на версиите „63” в цялото семейство CLS. В същото време компанията ще предложи напълно нова суперкола, разработена от AMG. Тя ще бъде с 4 врати и ще получи традиционен бензинов V8 с две турбини и мощност 800 к.с.

Що се касае до CLS 53, този модел ще бъде представен още през ноември, но продажбите му ще стартират в началото на 2018 г. След него ще се появи и версия с хибриден агрегат на някои от членовете на семейството Е-Class. Най-вероятно това ще бъдат купето и кабриолетът, докато седанът и комбито ще запазят версиите 63 със стандартен бензинов двигател.

Снимка: Motor1

Тагове: mercedes-amg
0 от 500