IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Меркел отново критикува германската автомобилна индустрия

Канцлерът този път нападна големите производители заради бонусите на шефовете им

Меркел отново критикува германската автомобилна индустрия

Нова порция критики по адрес на автомобилна индустрия в Германия отправи канцерът Ангела Меркел. В интервю за Bild тя порица местните производителите заради огромните бонуси, които плащат на своите ръководители и топ-мениджъри дори и след скандала с манипулираните дизелови двигателя.

Меркел отново критикува германската автомобилна индустрия

"Не мисля, че подобно нещо е честно и не знам как ще реагира автомобилната индустрия на това. Всички компании имат Надзорни съвети, в които влизат и представители на синдикатите, така че трябва да бъдат по-внимателни по тази тема. Но пък от друга страна - политиците нямат право, а и не бива, да ограничават бонусите, раздавани от отделните компании", обясни канцлерът.

Меркел бе категорична, че автомобилната индустрия на Германия е извършила големи грешки, които могат да бъдат обект на наказателно производство. Заради това производителите са загубили доверието на потребителите и ще им бъде безкрайно трудно да си го върнат обратно.

Изказванията на канцлерът, която сама се описа като "гневна" и "ядосана" заради скандала с манипулираните дизелови двигатели на концерна Volkswagen Group, идват само дни след като Министерството на финансите обяви именно "Дизелгейт" за "основен риск за германската икономика в момента". В месечния си доклад ведомоството посочи проблема като главна заплаха за Германия заедно с намеренията на Великобритания да напусне ЕС.

"Няма как да пресметнем какви точно щети ще нанесе този скандал на държавата, но те няма да са малки. Все пак автомобилната индустрия е най-големият износител на продукция и дава работа на над 800 000 души", обясни Меркел.

0 от 500
  • #4
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Изперкел, че е изперкала не е лъжа. Преди 2 дни каза, че отново би пуснала емигрантите и би ги поканила, ако времето се върне назад. Изобщо не е сбъркала за това, което направи също казва. В случая обаче донякъде е права. не става да се раздават пари на поразия и да се запушват остите на топ мениджърите. Например Рулетката го изпроводиха с 20 млн. евро след дизелгейт. Добра сума за затваряне на устата. После, като дойде кризата компаниите ще се наредят за помощи за народна пара. Помните ли?
  • #3
    11 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ама като плащат колосални данаци и пълнят хазната на Германия от където папкат хора като тая, що не мрънкат тогава?
  • #2
    7 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Тая Изперкел заслужава да ходи пеша до края на живота си.
  • #1
    27 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    А банките и банкерите които разказаха играта на целия свят и продължиха да си взимат огромниоте бонуси, за тях що никой нищо не казва и критикува?