IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Системата на КАТ все пак проработи

Вече можете да проверите дали имате глоби и да ги платите онлайн

Системата на КАТ все пак проработи

Новата електронна услуга на КАТ, в която можете да проверите дали имате натрупани глоби към пътна полиция и да ги платите онлайн, заработи в понеделник около обяд. В петък СБА съобщи за нововъведението, но се оказа, че системата не работи и неизменно дава съобщение за "сървърна грешка".

Системата на КАТ все пак проработи

На портала за електронни услуги на МВР трябва само да въведете номера на шофьорската си книжка и ЕГН, за да разберете имате ли задължения. Оттам с едно натискане на бутон можете да ги платите чрез E-pay или през банкомат.
Въвеждането на онлайн услуги трябва не само да отърве шофьорите от безкрайните опашки в КАТ, но и да ограничи корупцията в системата. В този смисъл сривът на новата услуга хвърли доста съмнения върху начина, по който е възложена и изпълнена поръчката за изработването й.

"M$ портал с M$ SQL база отдолу. Технология от началото на новия век", коментира потребител във форума на Automedia.bg. "Като цяло цената на това, което са направили, е най-много половината от цитираната сума, ако включим и хардуер с high availability 99% с марково оборудване. Щеше да е смешно, ако парите не излизаха от нашите джобове".
 

0 от 500
  • #7
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Илиян ( преди 6 години )
    Платформата не функционира. Въведох данните и ми изписа че нямам задължения. Отивам в КАТ и там ми казват че инам глоба от камера.
  • #6
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Врачанските и плевенските ушави са така. Като видят кола с друга регистрация и задължително е спират, за да се заяждат и да си изпросят почерпка. Местните не ги закачат, защото знаят, че могат да настъпят мотиката. В тези 2 града гледам да не ходя с кола или, ако съм с лично МПС ги заобикалям.
  • #5
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    не бе смешен ние сме в един съюз. еврогАйски му викат. уж сме в него ама не съвсем. в съюза важат едни правила а у нас други. търсят начин да ти вземат пари за почерпка а не толкова за закона. докато се чудеха какъв косур да ми намерят за да им дам пари покрай нас преминаха 2 коли с доста над 50. това е след табелата враца паркинга в дясно. даже ед3ният им пресветна. поне с 90 се движеше. и кво написаха ми фиш за пожарогасител къд1то само у нас се иска. няма да се оправим...
  • #4
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Брех ( преди 6 години )
    На мен ми седи глоба която съм платил веднага на гишето на КАТ. Това тази година ?!?!
  • #3
    10 rate up comment 6 rate down comment
    до Бай Ганьо Европец ( преди 6 години )
    Щом преминаваш през територията на определена страна трябва да спазваш местните закони и наредби без значение каква ти е книжката. Аман от тарикати.
  • #2
    10 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    А ако книжката ми не е българска, кво праим?Убава раотъ, ама cигaнcka...Прибирам се аз в Бг от чужбина и преди Враца (където и гарга не каца) ме спират ушавите. Гледат нова кола с чужда регистрация и почват да точат лиги., Няма с какво да се заядат и ми викат имаш ли пожарогасител (за тези които не знаят в ЕС няма такова задължение да имаш). Вика мим че нямам и не съм длъжан да имам по европейските закони,а те се ухилиха.Поискаха пари но не им дадох.Написаха фиш.Имам или няма ми кажете фиш?
  • #1
    6 rate up comment 1 rate down comment
    бг бъг ( преди 6 години )
    пак не работи, да го...