IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford ще плати 10 млн. за расова дискриминация

Концернът постигна извънсъдебно споразумение за решаване на проблема

Ford ще плати 10 млн. за расова дискриминация

Скандал, свързван с прояви на разделение на служителите по расови и полови принципи в два от заводите на концерна Ford в Чикаго, ще струва доста скъпо на американския производител, съобщава изданието Automotive News.

Ford ще плати 10 млн. за расова дискриминация

Разследване на американската Комисия за равни възможности в областта на трудовата заетост потвърдило появилите се твърдения за расова нетърпимост и сексуални посегателства. Установени са редица нарушение на Закона за гражданските права, като се е оказало, че служителите, които са подали оплакванията, са били подложение на допълнителен тормоз от ръководствата на заводите.

В крайна сметка нещата са били уредени с извънсъдебно споразумение, което предвижда Ford да плати 10,1 млн. долара като глоби и обезщетение. Част от парите ще бъдат платени на пострадалите служители – жени и работници от афро-американски произход.

От концерна официално съобщиха, че са провели собствено разследване на случая, което е открило нарушения и заради тях част от провинилите се ръководители вече са уволнени. За да бъдат избегнати подобни ситуации за бъдеще, Ford стартира 5-годишна програма, която предвижда тренировки и беседи със служителите по тези въпроси.

Снимка: Ford
 

Тагове: ford
0 от 500
  • #3
    8 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    ЛибеpacTията в действие. Ето това са новите ценности. Щом си различен, не бачкаш и не ти вървят по гайдата можеш да ги осъдиш за дискриминация. Двойни стандарти от всякъде. Някоя НПО е решила, че няма достатъчно началници с тъмен цвят на кожата и жени и са решили да вземат едни пари под формата за дискриминация.Чудя се само защо жените не протестират, че не ги вкарват в мините, строителството и др.подобни тежки работи?Ами да демонстрират за това,а не само за началнички.А нeгpите са по-зле и от Ц
  • #2
    9 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    *** са същите като нашите ***!
  • #1
    15 rate up comment 3 rate down comment
    Веско ( преди 6 години )
    Почти съм сигурен, че работниците се третират съгласно тяхната квалификация и способности. Но на някои това не се харесва и намират лесния начин. Не стига, че се изхранват с данъците на работещите, ами искат и буквално някой да им върши работата!