IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новото Audi A1 ще порасне на размери

Малкият хечбек ще се предлага само във версия с 5 врати

Новото Audi A1 ще порасне на размери

Второто поколение на Audi А1 ще се появи на пазара през 2018 г., съобщава британското издание Autocar, което разкрива подробности за малкия автомобил.

Новото Audi A1 ще порасне на размери

Очаква се новата генерация на A1 да получи променен дизайн, който обаче ще бъде изцяло в новия фирмен стил на марката, който видяхме при последните модели. Подобно на други производители, германците ще се откажат от версията с 3 врати, като хечбекът ще се предлага само с 5 врати.

Така новият автомобил ще се окаже по-голям на размери от сегашното A1 Sportback (на снимките). Моделът ще бъде изграден на платформата MQB A0 на концерна Volkswagen, която е в основата на новия VW Polo, както и на появилия се по-рано Seat Ibiza. Така салонът ще бъде по-просторен, а багажникът – по-голям.

В списъка с оборудване на Audi A1 ще бъдат включени цифров приборен панел, система за екстремно спиране с функция за разпознаване на пешеходците, както и система, следяща налягането в гумите.

Новото Audi A1 ще порасне на размери

Що се касае до моторите, хечбекът ще се предлага с бензинови 1,0-литров TFSI с 3 цилиндъра и 1,5-литров TFSI с 4 илиндъра. Ше има и S-версия, която ще разполага със система за задвижване на четирите колела. Дизеловите модификации обаче все още не са ясни.

Снимки: Audi

Тагове: audi a1
0 от 500