IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вече е факт: Volkswagen възражда Microbus (ГАЛЕРИЯ)

Легендарната хипи икона ще се появи през 2022, потвърди Херберт Дийс

Вече е факт: Volkswagen възражда Microbus (ГАЛЕРИЯ)

Eмблематичният Microbus на Volkswagen, емблема на хипи движението от 60-те, ще възкръсне като електромобил, окончателно потвърди шефът на германската компания Херберт Дийс по време на Concours d’Elegance в Пебъл Бийч, Калифорния.

Според Дийс работата по въвеждането в производство на концерта I.D. Buzz вече е започнала. Реакциите след дебюта на прототипа в Детройт бяха толкова позитивни, че решихме да го направим, обясни Дийс. Buzz ще ползва новата платформа MEB на VW и повечето от технологиите в бъдещия електрически хечбек I.D. По план хечбекът ще се появи през 2020, а микробусът - през 2022 година.

Вече е факт: Volkswagen възражда Microbus

Производственият Buzz ще носи колкото е възможно повече дизайнерски податки към емблематичния Type 2 Microbus от 50-те и 60-те години. Електрическото задвижване дава възможност на дизайнерите да се върнат към пропорциите от онези години, което бе станало невъзможно заради изискванията за сигурност в последните десетилетия. Електромоторите освобождават и много вътрешно пространство, така че Buzz ще има осем пълноценни места.

Вече е факт: Volkswagen възражда Microbus

Най-вероятно новият Buzz ще получи 370 конски сили максимална мощност и задвижване на четирите колела. Ще има и версия със задно предаване и 268 конски сили мощност, които ще са й достатъчни да ускорява от 0 до 100 км/ч за под 8 секунди. VW разработва система за индукционно зареждане, която ще възстановява 80% от заряда в батериите за 30 минути.

Предвижда се и автономно управление, поради което всички седалки, включително и шофьорската, ще могат да се въртят на 180 градуса, за да улесняват общуването.

Вече е факт: Volkswagen възражда Microbus

Батериите ще са разположени в пода, което ще понижи чувствително центъра на тежестта, а завиващите задни колела ще осигуряват удивителния диаметър на завой от 10 метра.
 

0 от 500
  • #6
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Джон Ленън ( преди 6 години )
    Не може да има "хипиикони" без хипита. Това е камионче за богати чичковци, а не за свободни по дух и тяло хора!
  • #5
    7 rate up comment 7 rate down comment
    Санчо инженера ( преди 6 години )
    Величието на Фолксваген е неповторимо
  • #4
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Колев ( преди 6 години )
    Разбирам, че технологиите се развиват.Но това просто отнема смисъла на думата "автомобил" по всички параметри.
  • #3
    10 rate up comment 3 rate down comment
    VW ( преди 6 години )
    Легенда!!!
  • #2
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Станев ( преди 6 години )
    Концерт или концерн? Внимавайте!
  • #1
    7 rate up comment 20 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Чак 2022 г. Много ве!Няма да коментирам визията на това подобие на микробус, но се чудя какво точно е хипарското в него. Не виждам нищо подобно. Хипер грозно се е получило, а не хипи. Ако изобщо го пуснат ще повтори съдбата на Кефера. От легенда ще се превърне в посмешище и ще сл,жи само за подигравки.То цялата компания е така, а какво остава за някакъв си модел. И не виждам колко трябва да си зле с главата, за да си вземеш подобно нещо и всички да ти се подграват, че си aMбреаж.